משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

אפיו – שורש סלרי וגזר בתחמיץ

שיתוף

אפיו – שורש סלרי וגזר בתחמיץ

כל שנה מחדש, חיכיתי שיגיע פסח כדי שסבתא לי ז”ל תכין את את האפיו הטורקי שלה.

אם לכל עדה ומשפחה יש את סימני החג שלה – אז האפיו הוא מסימני החג שלי, כמו לבבות ארטישוק, חזרת וקציצות פרסה

אפיו זה למעשה אחד מסלטי הפתיחים של ארוחת החג והוא מוגש קר (כלומר מכינים אותו יום יומיים קודם)

שורש סלרי פרוס דק, טבעות גזר שמתבשלים יחד במעין תחמיץ חמוץ מתוק

אפיו עם דג

צילום: נמרוד סונדרס

יש מי שמוסיפים אליו לבבות ארשטישוק.

ואפשר, כמו שהכינה רות אוליבר, המתכונאית ואשת הקולינריה, שעל ברכי מתכוניה גדלתי – להוסיף דג שמתבשל גם הוא בתחמיץ ומתקבלת מנה ראשונה קרה, טעימה וכזו שגם אי אפשר להפסיק לאכול וגם לא פחות חשוב – אפשר לאכול גם ביום שאחרי.

אז איך מתבלים?

התיבול הקלאסי הוא מלח ופלפל
אבל אנחנו בעניין של גיוון ועניין אז אני השתמשתי במפולפלת של איילת במקום פלפל ומלח שום לימוני במקום מלח רגיל ובמקום כוכבי אניס – את הקסם הצרפתי

אפשר לוותר כאן על הדג למרות שבעיני הוא מעשיר את המנה מאד או להחליף אותו בלבבות ארטישוק

הקרדיט למתכון המלא הוא של רות אוליבר, עם גיווני התיבול שלי

אז מה צריך?

  • 600 גרם פילה בורי (גם מוסר יעבוד כאן או כל דג לבן ועסיסי אחר)
  • 1/2 כוס + 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 120 מ”ל חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 תפוזים מקולפים צריך את הקליפה, ואת המיץ (יותר מחצי כוס).
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים דק
  • 1 ראש סלרי ענק חצוי חתוך לפרוסות דקות
  • 2 בצלים קטנים פרוסים
  • 7-8 שיני שום חצי קצוצות חצי שלמות
  • 1 כפית מלח שום לימוני
  • 1 כפית שטוחה המפולפלת של איילת
  • 1 כפית שטוחה קסם צרפתי
  • 2 כפות שטוחות סוכר

אופציונלי:

  • מעט סומק, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים להגשה

מה עושים עם זה?

  1. שוטפים את התפוז מקלפים (משתמשים בקלפות ובמיץ גם).
  2. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, חשוב לעבוד באש נמוכה,
  3. מוסיפים קליפת תפוז, “מטגנים” על אש קטנה כמה דקות. מוציאים וזורקים לפח (זה שלב שאינו חובה אך מוסיף עוד רובד של ניחוח וטעם)
  4. מוסיפים לשמן בצל, גזר וסלרי, “מטגנים בשמן” הריחני עד שהסלרי מעט מתרכך.צריך כאן סבלנות ותשומת לב
  5. מוסיפים את השום השלם והכתוש
  6.  מוסיפים את תבלינים, מלח סוכר ואת הנוזלים: לימון חומץ ומיץ התפוזים. טועמים מתקנים ומאזנים. התחמיץ צריך להיות חמוץ מלוח מתוק. כך ששלושת הטעמים יורגשו בו אז תיקון ואיזון אומר להוסיף את הטעם שחסר
  7. מבשלים הכל יחד 5-7 דקות
  8. מוסיפים את פילה הדג ומבשלים על אש נמוכה 15 גג עד 17 דקות. מכבים את האש ומניחים להתקרר ומצננים לפני ההגשה.

הגשה
על צלחת שטוחה מסדרים מצע של דגים מפורקים, את הירקות מתוך התחמיץ
( אפשר להוסיף פילה תפוזים, צנוניות)

מפזרים מעל מעט סומק ומזלפים 2-3 כפות שמן זית ואת נוזלי התחמיץ ומוסיפים פטרוזיליה / כוסברה / בצל ירוק קצוצים .

שווה לדעת
עדיף לילה, לשמור בקירור ולהוציא שעה לפני לטעום בטמפרטורת החדר.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן