המנה שתגרום לכם להתאהב בדגים
בתור ילדה ממש לא אהבתי דגים.
אני חושבת שזה היה בגלל המרקם או הריח.
גדלתי בבית של הורים שהפינוק שלהם היה לצאת לאכול במסעדת דגים, בעוד אני סובלת שם ואוכלת את המנה היחידה בתפריט שהיא לא דג.
הסלידה הזו החזיקה מעמד עד תחילת שנות ה-20 שלי.
אז, עבדתי כמלצרית במסעדה. וכולם ידעו ש “איילת לא נוגעת בדגים”. ושפים, הם עם כזה שלא אוהב שלא אוהבים את האוכל שלו. אז השף של המסעדה לקח על עצמו אתגר: לגרום לאיילת להתאהב בדגים.
כל מה שהוא ניסה לא הצליח, עד שיום אחד, כנראה הסתדרו לו טוב הכוכבים והירח, יצאה מנה של דג צלוי בתנור והסתבר שהיא הוכנה בטעות ואין לה ביקוש.
אני אפילו לא זוכרת איך זה הצליח לו אבל הסכמתי לטעום. רק לטעום. לא ממש לאכול.
ו…הופה! התאהבתי. הדג היה בשרני ועסיסי ומלא בטעמים ולא היה ריח של דג והמרקם היה מדוייק.
וזהו. אני פשוט אוהבת דגים.
ובגלל שדגים לא צריכים הרבה כדי להכין אותם טעימים, הם גם מסוג המנות שמתאימות בדיוק למטבח בבית שהחיים בו אינטנסיביים ואין זמן לבישולים ארוכים ומסובכים.
כי כל מה שצריך עם דג זה תערובת תבלינים אחת, שומן חום גבוה וזמן מדוייק. וזהו.
את המנה הזו של דג צלוי עם תבלינים הכנתי בביתה של לקוחה שביקשה ללמוד איך אפשר לבשל אוכל בריא וטעים בקלות ובמינימום מאמץ.
הגעתי אליה הביתה, והיא הסבירה לי שהיא לא ממש אוהבת דגים, אבל הסבירו לה שדג זה בריא וחשוב שיהיה חלק מהתפריט השבועי אז היא מוכנה לנסות.
אתם יודעים מה קרה? היא גם התאהבה!
והנה כל הסיפור: קחו דג. הכי פשוט זה פילה. יש כאלה למכביר בכל מקפיא של סופר. אמנון, או סלמון.
השרו אותו קצת במיץ לימון.
תוציאו ותספגו ממנו את הנוזלים.
פזרו עליו איזו תערובת תבלינים שאתם מעדיפים.
זלפו שמן זית או תניחו פרוסות דקות של חמאה
חום גבוה בתנור.
12-18 דקות בדיוק על השעון, בלי להחמיץ דקה
והנה לכם אחלה ארוחה. טעימה. מזינה. בקלות ובמינימום מאמץ.
במתכון, בחרתי תערובת בלקן פשוט כי יש בה שילוב של ארומת עשבים עם חמיצות עדינה של לימון פרסי, שום וזרעי כוסברה.
אם אין לכם אותה עדיין, אתם יכולים לבחור כל תערובת תבלינים שיש בה טעמים שמתחברים לדג כמו שום, עשבים, לימון פרסי, סומאק.