המנה הזו, היא התמצית של מאמץ מזערי.
ארוחה שלמה במגש אחד, שיכולה להיות מנה חגיגית מאד לשולחן חג
ובאותה מידה מנה קלילה לארוחת צהריים או ערב.
ומה שעוד יפה בה זה היכולת ליצור על אותו בסיס, אינספור גיוונים בתיבול ומרכיבים ולקבל כל פעם תוצאה שונה.
וזה – הרי הסיבה שבגללה אנחנו מתרכזים בתערובות תבלינים. כי הן מאפשרות לנו ליצור גיוון אינסופי במנות שנכין, בלי שנצטרך כל פעם “לשבור את הראש” באיזה חומר גלם נשתמש או איך נכין אותו.
אז המנה שלנו הפעם היא:
דג צלוי בתבלינים, שמפורק על מצע של קינואה וירקות ירוקים.
הדג
איזה דג כדאי לבחור? כל פילה של דג שאתם אוהבים יתאים כאן.
וכדי להבטיח שהצלייה לא תייבש את הדג, כדאי לבחור דגים כמו לברק, מוסר ים, בר ים או סלמון.
איזה תיבול יתאים לדג?
כאן מתחילה החגיגה. כי יש אינספור אפשרויות.
כשהכנתי את המנה נתתי במה וכבוד לתערובת של ניר והיא שימשה אותנו לאורך כל המנה ומלח שום לימוני במקום פשוט מלח
באותה מידה אפשר להשתמש במפולפלת, בתערובת בלקן התערובת של טוטסי, או בחגיגה ירוקה.
או לקחת את המנה למחוזות הצהובים ולהשתמש בקארי מסאלה או קארי פטריות
השלב הבא של יצירת הטעמים של הדג, היה צלייה שלו ב-220 מעלות בתנור על מצע של עגבניות שרי ושומר וכמובן שמן זית.
הבסיס של המנה – קינואה או כוסמת ירוקה
זו מנה שבהרכב שלה היא נפלאה לפסח ויש בה מרכיבים שנחשבים מאד בריאים.
אבל אם תרצו אפשר שזה יהיה גם על מצע של אורז או אפילו פסטה.
הקינואה או הכוסמת, בושלו במים שהורתחו למשך 8-10 דקות ואז סוננו,
את הטעמים הם קיבלו כשהקפצנו אותם עם מלא ירוקים ותבלינים.
טיפ 1
תשתמשו בכוסמת ירוקה – היא טעימה יותר באופן משמעותי מהכוסמת החומה שעוברת קלייה
טיפ 2
אפשר וכדאי להכין סטוק של קינואה או כוסמת ירוקה מבושלות מראש במקרר או במקפיא. כדי שיהיה זמין לשימוש בכל רגע שתרצו.
לחלק של הירקות אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים – בצלים מסוגים שונים, זוקיני, שעועית, אפונה, ברוקולי
התיבול ששידכנו לקינואה ולכוסמת
מצד אחד השתמשנו בהמון ירוקים טריים – פטרוזיליה, כוסברה, בזליקום ונענע
ומצד שני הדגשנו והוספנו עם תערובת בלקן והתערובת של ניר וכמובן מלח שום לימוני
וכמו שכתבתי כאן למעלה – אפשר לבחור כל גוון של טעם וצבע שתרצו – את האדומים כמו סמוקי לילו, נונה דורה או ונציה
או את הצהובים כמו קארי מסאלה, קארי פטריות יער או אפילו המעורב של שלומי
ועכשיו מרכיבים:
הקינואה הועברה לקערה רחבה עליה פרקנו את פילה הדג והוספנו את הירקות שאיתם הוא ניצלה,
כל אלה יחד יצרו את הטעם השלם של המנה.