משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

דג צלוי על מצע קינואה וירקות ירוקים

שיתוף

דג צלוי על מצע קינואה וירקות ירוקים

המנה הזו, היא התמצית של מאמץ מזערי.

ארוחה שלמה במגש אחד, שיכולה להיות מנה חגיגית מאד לשולחן חג

ובאותה מידה מנה קלילה לארוחת צהריים או ערב.

ומה שעוד יפה בה זה היכולת ליצור על אותו בסיס, אינספור גיוונים בתיבול ומרכיבים ולקבל כל פעם תוצאה שונה

וזה – הרי הסיבה שבגללה אנחנו מתרכזים בתערובות תבלינים. כי הן מאפשרות לנו ליצור גיוון אינסופי במנות שנכין, בלי שנצטרך כל פעם “לשבור את הראש” באיזה חומר גלם נשתמש או איך נכין אותו.

אז המנה שלנו הפעם היא

דג צלוי בתבלינים, שמפורק על מצע של קינואה וירקות ירוקים.

צילום: נמרוד סונדרס

הדג:

איזה דג כדאי לבחור? כל פילה של דג שאתם אוהבים יתאים כאן

וכדי להבטיח שהצלייה לא תייבש את הדג, כדאי לבחור דגים כמו לברק, מוסר ים, בר ים או סלמון

איזה תיבול יתאים לדג?

כאן מתחילה החגיגה. כי יש אינספור אפשרויות.

כשהכנתי את המנה נתתי במה וכבוד לתערובת של ניר והיא שימשה אותנו לאורך כל המנה ומלח שום לימוני במקום פשוט מלח

באותה מידה אפשר להשתמש במפולפלת, בתערובת בלקן התערובת של טוטסי, או בחגיגה ירוקה
או לקחת את המנה למחוזות הצהובים ולהשתמש בקארי מסאלה או קארי פטריות

דג בתנור

צילום נמרוד סונדרס

השלב הבא של יצירת הטעמים של הדג, היה צלייה שלו ב 220 מעלות בתנור על מצע של עגבניות שרי ושומר וכמובן שמן זית

הבסיס של המנה – קינואה או כוסמת ירוקה

זו מנה שבהרכב שלה היא נפלאה לפסח ויש בה מרכיבים שנחשבים מאד בריאים.

אבל אם תרצו אפשר שזה יהיה גם על מצע של אורז או אפילו פסטה.

הקינואה או הכוסמת, בושלו במים שהורתחו למשך 8-10 דקות ואז סוננו

את הטעמים הם קיבלו כשהקפצנו אותם עם מלא ירוקים ותבלינים.

טיפ 1

תשתמשו בכוסמת ירוקה – היא טעימה יותר באופן משמעותי מהכוסמת החומה שעוברת קלייה

טיפ 2

אפשר וכדאי להכין סטוק של קינואה או כוסמת ירוקה מבושלות מראש במקרר או במקפיא. כדי שיהיה זמין לשימוש בכל רגע שתרצו.

לחלק של הירקות אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים – בצלים מסוגים שונים, זוקיני, שעועית, אפונה, ברוקולי

התיבול ששידכנו לקינואה ולכוסמת

מצד אחד השתמשנו בהמון ירוקים טריים – פטרוזיליה, כוסברה, בזליקום ונענע

ומצד שני הדגשנו והוספנו עם תערובת בלקן והתערובת של ניר וכמובן מלח שום לימוני

וכמו שכתבתי כאן למעלה – אפשר לבחור כל גוון של טעם וצבע שתרצו – את האדומים כמו סמוקי לילו, נונה דורה או ונציה
או את הצהובים כמו קארי מסאלה, קארי פטריות יער או אפילו המעורב של שלומי

ועכשיו מרכיבים:
הקינואה הועברה לקערה רחבה עליה פרקנו את פילה הדג והוספנו את הירקות שאיתם הוא ניצלה

כל אלה יחד יצרו את הטעם השלם של המנה

קדירת דג קינואה וירוקים

צילום נמרוד סונדרס

 

אז מה צריך?

  • 2-4 פילה של דג לבחירה (כדאי שיהיה דג עסיסי כמו לברק, מוסר או בר ים)
  • 1 כוס קינואה (אפשר גם כוס כוסמת ירוקה
  • 2 זוקיני חתוכים לקוביות
  • 1 בצל חתוך לחצאי פרוסות דקות
  • פרחי ברוקולי
  • חופן שעועית ירוקה
  • 2 כוסות של עגבניות שרי (אפשר במגוון צבעים) חצויות
  • 2 שומר פרוסים דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • כוס של עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע
  • התערובת של ניר
  • המפולפלת של איילת
  • תערובת בלקן
  • מלח שום לימוני
  • מיץ וגרידה מלימון אחד
  • שמן זית איכותי

מה עושים עם זה?

  1. מכינים את הקינואה / כוסמת: מרתיחים בסיר מים, וכשהם רותחים מוסיפים את הקינואה או הכוסמת ומלח רגיל, ומבשלים 8-10 דקות מוודאים שמוכן ומסננים.
  2. מכינים את הדג: מחממים את התנור ל 220 מעלות
  3. מסדרים בתבנית של התנור, עגבניות שרי חצויות, שומר פרוס, מפזרים מעט מלח שום לימוני ומזלפים בנדיבות שמן זית
  4. מתבלים את נתחי הדג במלח שום לימוני והתערובת של ניר (מפזרים בנדיבות) ומניחים על גבי הירקות כשהעור כלפי מעלה
  5. מכניסים לתנור, ל 12 דקות
  6. בסיר עם מים רותחים (אפשר להשתמש באותם המים שבהם בישלנו את הקינואה) חולטים 2-3 דקות את הברוקולי והשעועית. ומעבירים מייד לכלי עם מים וקרח לעצירת הבישול. אפשר לדלג על השלב הזה ולהשתמש בברוקולי ושעועית קפואים
  7. במחבת עמוקה מחממים כ 1/4 כוס שמן זית, מתחילים בטיגון הבצל והשום עד שהם משחימים קלות
  8.  מוסיפים את הזוקיני, הברוקולי והשעועית וממשיכים בצלייה כ 5-7 דקות תוך כדי ערבוב
  9. מוסיפים את הקינואה, מערבבים אותה עם הירקות, מוסיפים לה את עשבי התיבול והתבלינים – מלח שום לימוני, המפולפלת של איילת ותערובת בלקן
  10. אחרי כ 5-7 דקות של ערבוב והקפצה מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  11. שלב ההרכבה: מעבירים את הקינואה והירקות המתובלים לקערה רחבה ועמוקה, מוסיפים את הירקות והנוזלים שניצלו עם הדג ואת פילה הדג מפורק מהעור ומגישים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן