כמה קל להכין דובשניות ממכרות ללא גלוטן ולא רק לראש השנה
כילדה לא אהבתי דובשניות כי היה להן תמיד טעמי דבש חזקים מדי, תעשייתיים מדי, מתוקים מדי.
וכל מה שהיה בדמות – עוגת או עוגיות דבש היה ממני והלאה.
אבל הנה הצלחתי למצוא את האיזון העדין בין התיבול למתיקות,
ולא רק זה אלא גם במתכון לדובשנית ללא גלוטן שהיא פשוט ממכרת.
אחד הדברים המיוחדים במתכון הוא התיבול.
אני השתמשתי במתוקה של איילת וקרם דבש המתובל.
אפשר באותה מידה לתבל עם גראם מסאלה או הקסם הצרפתי
ואפשר פשוט – רק קינמון ונגיעה של אגוז מוסקט.
ותשובה מראש לשאלה שאני בטח אקבל לא מעט: אם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?
אז התשובה היא – לא.
קמחי דגנים – חיטה, חיטה מלאה, כוסמין מתנהגים ביניהם כמעט אותו הדבר, אך הם שונים מקמחי אגוזים כמו שקדים.
אז אי אפשר להחליף ביניהם.
אבל בהחלט אפשר לקחת מתכון מוכר של דובשניות ולהשתמש בתיבול שלנו ובדבש המתובל.
אם אתם מכינים את העוגיות האלה, אל תשכחו לפרגן לנו בצילום ותיוג באינסטגרם או לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק