שוב ראש השנה, ארוחת חג וצריך למצוא מה יהיה הקינוח השנה.
שוב אני מוצאת את עצמי מדפדפת בין דפי ספרי הבישול שלי וחוברות “על השולחן” ומחפשת השראה
ואז. מתכון של מוס שוקולד עם דבש מתחבר לי לרצון ליצור דבש מתובל ו….יש מתכון לקינוח
אני הכנתי אותו בכוסות. אפשר גם להכין אותו כעוגת מוס ולהשתמש בתחתית של עוגת הגבינה הזו
דבש מתובל? מה הסיפור?
בדר”כ בכל מתכוני עוגות הדבש מוסיפים תבלינים דומיננטיים עם נוכחות כמו הל, ציפורן, גי’נג’ר, קינמון. כאילו מתבקש השידוך הזה בין דבש לתבלינים
אבל אני לא רציתי את הטעם המובחן שלהם. רציתי אותם עדינים. ברקע. נותנים את הניחוח. טאץ’ עדין ולא משתלט.
וזו הסיבה שחיממתי את הדבש איתם ואז הוצאתי אותם. הם היו שם והשאירו עקבות של ארומה. באותה מידה דרך אגב, אפשר להוסיף לקינוח קורט מהתבלינים כשהם טחונים. ואז הטעם שלהם יהיה מורגש הרבה יותר.
כשהכנתי את המתכון, הוספתי מעל קראנצ’ של תפוחי עץ מקורמלים ומתובלים. ההמלצה שלי – תכינו כמות כפולה ותשימו גם בתחתית הכוס או אפילו באמצע. יש משהו בחיבור בין תפוחים לשוקולד ודבש שיוצר מפגש מרענן ומלא טעמים
ועוד הערה חשובה: יש רגע במתכון, כשמחברים את השוקולד עם קציפת הביצים שהמסה מתקשה. אל תדאגו. לא עשיתם טעות. הכל בסדר. פשוט תמשיכו לערבב
ואולי אפשר לקחת מזה כאנלוגיה לחיים, שגם אם רגע נהיה קשה, תמשיכו להיות בפעולה וזה יסתדר וייצא מזה בסוף גם משהו טעים!