ימי חורף הם תמיד סימן למרק. חם. סמיך. ממלא. מחמם את הגוף ובעיקר את הנשמה.
אחד המרקים שאני הכי אוהבת מילדות הוא מרק בצל.
ולו רק מהסיבה הפשוטה שהיו מכינים אותו באירועים מיוחדים.
אירוע מיוחד יכול היה להיות ארוחה עם אורחים חשובים, ארוחת חג או יום גשום וסוער במיוחד כשהכל מוצף וכולנו נשארים יחד בבית. בגלל שזה היה די נדיר המצב הזה שכולנו נשארים יחד בבית ואף אחד לא באמת עסוק או עובד או לומד, אז מרק בצל היה סימן לזה שאנחנו חוגגים.
לימים, כשלמדתי להכין מרק בצל, זה היה תועפות של בצל, קמח כדי ליצור את הרביכה ויחד עם סוכר יוצרים את הצבע החום היפה של המרק, מים, תבלינים, יין לבן ובסוף כמובן קרוטונים וגבינה שנמתחת מתוך קערת המרק.
אז איך עושים מרק בצל בלי קמח, בלי גלוטן, בלי סוכר ובלי קרוטונים?
הנה מתכון שהוא פשוט כל כך להכנה וטעים ולו רק בשל עושר הטעמים והמרקמים בו.
את הרביכה יצרתי עם אבקת בצל שמצד אחד מתנהגת קצת כמו קמח בתבשילים ומצד שני מביאה איתה את הטעם הבצלי העדין והמתקתק כך שבעצם לא צריך קמח וגם לא סוכר
את הטוויסט מביאה למרק הזה תערובת ציידים שעשירה בטעמים מיוחדים ומביאה איתה קצת רעננות של עשבים, קצת צבע אדמדם עמוק, ואת פלחי השום שמוסיפים כאן טעם וטקסטורה.
4 מחשבות על "מרק בצל עשיר ללא גלוטן"
למאבק בצל מה אני יכולה במקום חמאה
הי. אפשר שמן זית במקום
שלום. מה אפשר במקום ציידים? אין לי…יש תערובות אחרות. אשמח לכמה אפשרויות. תודה אפרת
זה יכול להיות לילו ספייס או קייג’ון או כל אחת מהאדומות וזה גם יכול להיות ראס אל חנות או גראם מסאלה ואפילו המתוקה של איילת