איך מכינים תבשיל עוף שיש בו חמיצות עדינה ומתיקות נעימה?
אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעוף זה את העובדה שהוא כמו ספוג.
הוא סופג טעמים ומקבל אותם באהבה. חמיצות, מתקתקות, עשבוניות, חריפות, מליחות.
כמות האפשרויות לתיבול של עוף היא באמת אינסופית, מספיק לחפש במתכונים שלנו את כל אפשרויות ה”עוף”.
הפעם החלטנו לתת כבוד לתערובת שהיא שילוב מופלא של מלח, פלפל שחור, לימון פרסי ושום – התערובת של ניר
זו התערובת הראשונה שיצאנו איתה לאור, והכרנו אותה בזכות השף ניר כרמלי
ולאחרונה היא עברה שיפוץ ומתיחת פנים כשאיזנו מחדש את החמצמצות שלה בעזרת לימון פרסי לבן ועידנו את השום שבה בעזרת שום גבישי דק
הקסם של התערובת הזו הוא שהיא התחליף המושלם לפלפל שחור, והיא מביאה איתה עוד רובד טעמים מעניין של עוקצנות שומית וחמצמצות עדינה.
שומר, דלעת ותפוזים עם יין לבן
כל מי שנמנע משומר טרי בגלל הטעם האניסי החזק, עלול להתאהב בו כשהוא מבושל או אפוי. האניס מתמתן ובמקומו מופיעה מתקתקות מיוחדת.
במנה הזו יצרנו שילובים של מתקתקות עדינה שהחמצמצות והעוקצנות מאזנות אותה.
מתיקות של השומר, הדלעת והתפוז. חמצמצות של התערובת של ניר, התפוז והיין הלבן, וכשהכל מתבשל יחד זה פשוט שילוב טעמים נהדר
ומבחינתי הכי חשוב זה שהמנה הזו פשוט וקלה להכנה ויכולה גם לגמרי לככב בשולחן אירוח חגיגי.
עם איזה תערובת תבלינים אחרות אפשר לתבל?
כדי לשמור על העוקצנות המעניינת, אפשר להשתמש במפולפלת או בברביקיו ואפילו בטוסקנה
אם רוצים להוסיף טאצ’ עשבוני מעט חרפרף – הייתי מתבלת עם ספייסי עדנה
ואם רוצים לקחת את זה לכיוון יותר אוריינטלי אז קארי מסאלה או קארי פטריות יער יעשו כאן עבודה נהדרת ואפילו המעורב של שלומי.