פלפל שושקה ממולא – ארוחה שלמה בצלייה אחת
ימי הקיץ מוציאים אותנו החוצה וגורמים לנו לחפש בישול שהוא קל, פשוט, מהיר וכזה שמאפשר לנו לארגן ארוחה קלה במאמץ מזערי.
מתוך המחשבה הזו נולד המפגש עם מיכל קורן, הבעלים של מטבחי Outdoor שמייצרת מטבחי חוץ מודולארים, מאוהבת באש וחיה את השילוב בין הבחוץ לבפנים.
במפגש יצרנו מנות שאפשר בקלות להכין במטבח הביתי או על המנגל בחצר או בטיולים והיופי שבהם זה השילוב בין חומרי הגלם לתערובות תיבול שיוצרים יחד מנות טעימות שסוגרות פינה לארוחה שלמה.
והפעם: פלפל שושקה ממולא וצלוי על הגריל
פלפל שושקה המתוק מפציע לקראת הקיץ.
הוא מלא טעמים, קל למלא אותו ולצלות אותו והפעם הכנו שני סוגי מילוי: בשרי וצמחוני.
במתכונים שונים תמצאו הנחיה לקלות או לצלות את הפלפל טרם המילוי.
אני העדפתי לצלות עם המילוי כדי שגם הוא יהנה מעסיסיות הפלפל.
במילוי הבשרי השתמשתי בבקר טחון שומני- צלעות או צוואר בשילוב אונטריב ואני אוהבת להוסיף קצת שומן כבש.
הטעמים העשירים והמדוייקים מתקבלים בזכות התיבול שעושה כאן את כל ההבדל.
אני השתמשתי כמובן באבקת בצל, קצת אבקת שום שחור ובתערובת ונציה ובמקום עשבי תיבול טריים השתמשתי בחגיגה ירוקה.
חשוב לזכור שאין כאן תערובת אחת שמתאימה אלא כל גיוון טעמים שתבחרו.
במילוי הצמחוני טיגנתי בצל ופטריות והוספתי גבינות, גם כאן אפשר לגוון בתיבול ובסוג הירקות שתבחרו למלא. גם טופו יתאים כאן בהחלט.
בעצם, כשאנחנו מחפשים גיוון וחידוש במנות, אנחנו בדר”כ נחפש חומרי גלם חדשים או נשנה את שיטת ההכנה.
ואני מציעה לכם להישאר במה שאתם כבר מכירים ופשוט לשנות את התיבול. זה כבר יעשה את העבודה בגיוון הטעמים וחידוש מרענן של מתכונים.
את הצלייה עשיתי כשהפלפלים כבר ממולאים מה שדורש השגחה, זהירות וסבלנות כדי להגיע למידת רכות של הפלפל שלא יהיה סמרטוטי ורך מדי והמילוי (הבשרי) יהיה מוכן אך לא יבש מידי.
אין כאן כלל אצבע כי משך הזמן תלוי בסוג התנור ובחום שלו או בסוג המנגל.
כך או כך האש צריכה להיות בינונית ולא חזקה (חום בתנור של 200 מעלות).
העבודה עם מיכל על האש, לימדה אותי איך לא להיבהל ממנה אלא לראות בה שותפה ליצירה. היכולת לקבל ממנה גם חום, גם טעמי צלייה עמוקים שמוסיפים לטעמי התיבול וכל זה באמת בצורה קלה ופשוטה, גרמו לי לרצות לצאת החוצה ולהדליק אש ולהתחיל פשוט לבשל בה.
לסיום הגשתי את הפלפל על מצע של יוגורט מתובל. אפשר לותר ולהגיש פשוט ליד סלט ירקות. אבל תסתכלו על זה: ירקות יש – הפלפל, מנה עיקרית יש – המילוי הבשרי או הצמחוני והנה בלי מאמץ – ארוחה שלמה בצלייה אחת.