בעודי טועמת את הממרח זוקיני המתובל שהכנו, הבזיק לי שהוא יכול להיות בסיס מושלם לרוטב לפסטה.
אז חיממתי במחבת שמנת, הוספתי 2-3 כפות מהממרח, /14 כוס חלב ועוד קצת מלח שום לימוני וכף של אבקת בצל כמובן.
נתתי לכל הדבר הזה להתבשל, להתרכז ולהצטמצם. טעמתי. תיקנתי קצת טעמים.
ואז הכנתי את הפסטה.
באופן אישי, מאז שהכרתי את הפסטה הטריה של פסטה טריה שזו פסטה שנעשית בעבודת יד, אני כבר לא קונה פסטה אחרת.
נכון, כלכלית זה יוצא יקר יותר, מצד שני הפסטה כל כך איכותית וטעימה שאין מה להשוות בכלל בינה לבין היבשה.
חוץ מזה שפסטה טריה זה מפעל של שתי נשים מדהימות, שעבר טלטלה עצומה בתקופת הקורונה כשכל הפעילות שלהם התרכזה מול מסעדות ונגדעה באחת.
בלית ברירה מצד אחד ועם המון נחישות מצד שני, הן פנו לשוק הפרטי והתחילו ליצור לעצמן קהל לקוחות מאד אוהב ואוהד.
הן עושות משלוחים לכל הארץ ויש להן גם ניוקי ומגוון סוגי רביולי וסוגי פסטות. בקיצור. תענוג טעים איתן.
הפסטה מגיעה קפואה. אני מרתיחה מים מוסיפה 3 כפות מלח, מוסיפה את הפסטה הקפואה ותוך 4-5 דקות היא מוכנה ומועברת אחר כבוד לרוטב.
אם אתם לא מעבירים אותה ישר לרוטב אני ממליצה לסנן ולערבב עם מעט שמן זית.
עכשיו כל מה שנשאר זה לערבב עם את הפסטה עם הרוטב. ולגרד מעל גבינה כמו פרמז’ן או מנצ’גו המופלאה של משק יעקבס