משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח | שימו לב: ההזמנות לערב החג נסגרו

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח | שימו לב: ההזמנות לערב החג נסגרו

פסטת סלק קטוגנית ברוטב שמנת פטריות

שיתוף

פסטת סלק קטוגנית ברוטב שמנת פטריות

איך הופכים פסטת שמנת פטריות למנה שמתאימה לפסח, לקטוגנים ולמי שנמנע מגלוטן?
פשוט!
מכינים קרפים ללא גלוטן לפי המתכון הזה (דואגים שהקרפים יהיו דקים עד כמה שאפשר), חותכים אותם לרצועות דקות
ומכינים כל רוטב שאתם אוהבים- שמנת פטריות הוא כמובן המועדף עליי 🙂
מערבבים פנימה בעדינות את האטריות ויש לכם פסטה קטוגנית, ללא גלוטן, מתאימה לפסח ודלת פחמימה!
אני הוספתי לתערובת הקרפים כף של אבקת סלק מה שיצר אטריות ורודות,
את רוטב השמנת תיבלתי עם חגיגות של פטריות, רגילה וטחונה עם פונגי מיקס שהיא שילוב של פטריות ופלפלים,
וכמובן עם אבקת בצל שתמיד מוסיפה טעם אוממי וגם עוזרת להסמכת הרוטב.
עוד תוספת מאד טעימה לרטבי שמנת תהיה תערובת הקסם הצרפתי.
אפשר לתבל גם עם גולדן מילק כך שיתקבל רוטב צהצהב ועשיר בטעמים או עם חגיגה ירוקה לרוטב עשיר בטעמים עשבוניים.

על המתכון והצילומים אחראית שני בריל המופלאה

 

 

וזאת ההזדמנות שלכם לראות את המתכונים שלנו, לשתף אותנו בהכנות שלכם ולעקוב אחרינו באינסטגרם:

https://www.instagram.com/ayelet_spices/

אז מה צריך?

  • 6 ביצים
  • 4 כפות קמח שקדים (35 גר’)
  • 4 כפות חמאה (60 גר’) אפשר להחליף גם בשמן קוקוס
  • 1/2 כוס גבינת שמנת (100 גר’) אפשר להחליף גם בקרם קוקוס – החלק הקרמי שלו
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 כף אבקת סלק

לרוטב:

  • 25 גר’ חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • כרישה (חתוכה לרצועות דקות)
  • סלסלת פטריות חתוכה לפרוסות (אפשר להוסיף כל סוג של פטריות שרוצים)
  • 2 מיכלי שמנת 38% או 15% של 250 מל’
  • כפית גדושה אבקת בצל
  • כפית גדושה חגיגת פטריות
  • כפית שטוחה חגיגת פטריות טחונה
  • כפית מלח פיות

מה עושים עם זה?

  1. במעבד מזון או עם מטרפה חשמלית, טורפים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה ואורירית (ממש לראות שמצטברות בועות).
  2. לתת לתערובת לנוח חצי שעה. לא לחפף כאן…
  3. לחמם מחבת נון סטיק. הדרך לדעת שהיא חמה מספיק זה לטפטף בה טיפת מים ולראות שהיא מייד מתאדה.
  4. מורחים עם מברשת סיליקון מעט שמן (קוקוס או חמאה) על המחבת.
  5. עם מצקת שופכים מעט מהתערובת הנוזלית למחבת ומייד מסובבים אותה כך שהתערובת תתפרס על כל המחבת.
  6. מנמיכים את האש ומטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב לגמרי. הופכים בזהירות לחצי דקה ומוציאים.
  7. עורמים אותם אחד על השנייה, מגלגלים כל 2-3 קרפים וחותכים לרצועות דקות.

לרוטב:

  1. ממיסים את במחבת עמוקה חמאה ושמן.
  2. מוסיפים את רצועות הכרישה ומטגנים עד שהיא מתרככת ומעט משחימה.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים לטגן עד שהפטריות והכרישה רכות וצלויות.
  5. מוסיפים את השמנת והתבלינים ומביאים לרתיחה קלה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
  7. טועמים ומתקנים תיבול. אם תפל, מוסיפים עוד קצת מלח, אם חסרים טעמים מוסיפים עוד קצת מתערובות הפטריות, אם הרוטב מסמיך מידי אפשר להוסיף מעט חלב או מים.
  8. כשהרוטב מגיע לטעם שטעים לנו, מוסיפים את האטריות ומערבבים בעדינות עד שהרוטב עוטף את האטריות ומעבירים לצלחת הגשה.

* לגרסא הטבעונית אפשר להחליף את השמנת בשמנת על בסיס סויה

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

שיתוף

אולי תאהבו גם:

0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      דילוג לתוכן