כשדפדפתי בגיליון “על השולחן” ישן, גיליתי מתכון לקציצות סלמון.
מעולם, לא הכנתי קודם קציצות דגים (אלא אם כן, קציצות טונה מקופסא זה נחשב….) והחלטתי שארוחת ערב עם חברים זו הזדמנות נהדרת לנסות.
ואם פעם, המתכון היה נפסל כי יש בו קמח מצה, אז הפעם, החלטתי לנסות ולהכין את המתכון, רק להתאים אותו לפליאו.
התוצאה הייתה כל כך מוצלחת. במיוחד כשלא היה צריך בעצם לקציצות אפילו לא גרם אחד של גלוטן או תחליף שלו….
אני יודעת שזה נראה כמו מתכון מורכב כי יש בו הרבה שלבים. בפועל זה מתכון ממש פשוט.
את הקציצות אפשר לטגן קודם ואז לבשל ברוטב
אפשר לוותר על הרוטב ואפשר גם לאפות אותן בתנור
עוד כמה עצות קטנות לדרך:
אפשר כמובן לגוון בירקות של הקארי, אפשר להכין את הקארי ירקות שמופיע במתכון כאן
אפשר להכין את קציצות הסלמון מסלמון בקופסת שימורים ולא מדג טרי (ושוב, אני אזכיר להסתכל על המרכיבים ולוודא שהם דג בלבד ולא כל מיני שמנים צמחיים ותוספים)
ואפשר גם להכין כמות כפולה של קציצות ולדאוג שתמיד יהיו כאלה במקפיא לשעת הצורך.
2 מחשבות על "קציצות סלמון ללא גלוטן"
תודה על המתכון. האם הדג צריך להיות נא כשטוחנים אותו או מבושל? קצת קשה לטחון דג נא במעבד מזון, לא? על אף שמעולם לא ניסיתי…
תודה מראש
אין שום בעיה לטחון אותו נא. להיפך