שנים שמכינים אצלנו בבית קציצות פראסה לכבוד פסח, בהתחלה זו הייתה סבתא שלי ז”ל, אחריה אמא שלי שלמדה ממנה, ובפעם הראשונה שארחתי אצלי את המשפחה לליל הסדר, הכנתי גם אני.
קציצות פראסה זו מנה שאפשר להנות ממנה במשך כל השנה אבל אצלי היא מסמלת את פסח ולכן תמיד אני מכינה אותה בסמוך לחג ולארוחת החג עצמה.
כשעברתי לתזונה ללא גלוטן התאמתי גם את המנה הזו לצרכים שלי.
לא תמצאו במתכון הזה קמח מצה וגם לא כל קמח אחר (שלא בפסח יש מתכונים שמשתמשים בפירורי לחם).
השילוב של כרישה שבושלה ועברה סחיטה אגרסיבית עד איבוד נוזלים כמעט מוחלט יחד עם בשר שומני ושהייה של שעה לפחות במקרר – יוצרים תערובת שנוח לעבוד איתה מבלי שיהיה צורך כלל בשילוב של קמח כלשהו.
אם בכל זאת, לא הצלחתם להגיע לתערובת מספיק יציבה, ההמלצה שלי היא להשתמש בקמח שקדים או בציפוי שקדים לשניצל שאני מכינה, תוכלו למצוא אותו כאן.
והערה אחרונה, אם אתם מכינים את המנה לצמחונים אז אפשר לוותר על מרכיב הבשר בכלל או לבחור תוספת חלבונית צמחית כמו עדשים או כל תוספת אחרת שמתאימה.
לדעתי אפשר גם לטבען את המנה עם תחליפי ביצה וחלבון אבל אני לא יכולה להתחייב לתוצאה….צריך פשוט לנסות….
חשוב שתדעו
תערובת הקציצות של ניסים מתאימה לא רק לקציצות אלא גם לתבשילי עוף ופרגיות, ועל ירקות בתנור ובעיקר הכתומים שבהם.
מלח מתובל הוא דרך נפלאה לשדרג כל מנה עם מלח שהוא לא רק מלח אלא עם טוויסט מגניב של תיבול.
2 מחשבות על "קציצות פראסה ובשר ללא גלוטן"
בישלתי את הכרשות בסיר לחץ והשארתי להגיר נוזלים כל הלילה. בבוקר סחטתי את הכרשות בתוך שקית בד (יצאו עוד המון מים!). התערובת יצאה מספיק יבשה כך שלא נאלצתי להוסיף שקדים טחונים. מכיוון שמשתדלת לא לטגן, והכנתי 2 ק”ג בשר (חצי חצי – פרגיות טחונות וצלעות בקר) הכנתי רוטב עגבניות טעים ובישלתי את הקציצות. יצא מצויין!
נשמע מעולה! תודה