משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קרם מסקרפונה ופירות על מצע בצק פריך ללא גלוטן וסוכר

שיתוף

קרם מסקרפונה ופירות על מצע בצק פריך ללא גלוטן וסוכר

פסח היה תירוץ ליצור את הקינוח הזה

אבל בעצם, זה קינוח נפלא לכל הזדמנות שיש והנה היופי שבו:
הוא קל ופשוט להכנה, כזה שאפשר להכין גם כשהאורחים כבר בדלת

והוא בלי גלוטן ובלי סוכר מעובד

המתקנו אותו עם מייפל, ומעל למי שמתעקשים אפשר לפדר עם אבקת סוכר

ויש גם תיבול: לתערובת הבצק הוספנו תערובת המתוקה של איילת. אפשר גם רק קינמון אבל למה לוותר על כל עושר הטעמים של התערובת?!

אפשר גם להמתיק עם דבש המתוקה של איילת במקום התערובת והמייפל

הכנו את הקינוח בשתי גרסאות:
אחת – בכוסות אישיות. מומלץ כשרוצים לתת טאצ’ אישי לכל אחת ואחד

השנייה – בגרסה המשפחתית – כשרוצים מצד אחד לחסוך זמן ומצד שני להפגיז במראה שאי אפשר להתעלם ממנו

והנה שני דברים שגילינו תוך כדי הכנה:
למי שלא אוהבים קוקוס – אפשר להחליף בבצק את הקוקוס בקמח טפיוקה. התוצאה קצת פחות פריכה

זה הרבה יותר טעים שמזלפים מעל זילופים עדינים של טחינה גולמית וסילאן טבעי.

לגרסת הפרווה אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת והמסקרפונה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס.

והנה עוד מתכון עם בצק פריך שיכול להיות קינוח נפלא שלא שמור רק לראש השנה – קראמבל תפוחי עץ

 

אז מה צריך?

  • 50 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1.5 כוסות קמח שקדים
  • 1/2 כוס קוקוס טחון (או קמח טפיוקה)
  • 1/4 כוס + 1/4 כוס מייפל טהור
  • 1 כף גדושה תערובת המתוקה של איילת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 קופסה של 250 גר’ גבינת מסקרפונה
  • מגוון פירות טריים – תותים, אוכמניות, פטל, קרמבולה, ענבים, קיווי

לקישוט והגשה – אופציונאלי

  • עלי נענע טריה
  • אבקת סוכר לפידור או טחינה גולמית וסילאן טבעי לזילוף

מה עושים עם זה?

  1. להכנת הבצק:  מחממים את התנור ל 180 מעלות
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים חמאה, קמח שקדים, קוקוס, תערובת תבלינים ו 1/4 כוס מייפל עד לקבלת בצק אחיד
  3. מעבדים את הבצק מעט לכדי כדור, משטחים אותו על נייר אפייה ומרדדים אותו בין שני דפי אפייה לדף מלבני או עגול בעובדי של 1-2 ס”מ אבל לא דק מידי
  4. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק עם נייר האפייה עליו רודד, לתבנית. אם מכינים את הגרסה המשפחתית אפשר לקבל פנימה 1 ס”מ של שולי הבצק כדי ליצור מעין מסגרת.
  5. אופים למשך 8-10 דקות עד שהבצק זהוב אך לא שחום מידי.
  6. מוציאים ומצננים. הבצק ירגיש בתחילה רך אך לאחר הצינון הוא יתקשה ויהיה פריך. לכן חשוב לא לאפות מידי
  7. בזמן שהבצק נאפה מכינים את הקרם בקערת מיקסר נקייה עם בלון ההקצפה, מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ו 1/4 כוס מייפל עד לקרם יציב וטעים.

להגשה:

אם מכינים את קינוח במנות אישיות בוחרים כוסות שקופות ומסדרים בשכבות: חתיכות בצק, קרם, בצק ואז שוב קרם ומסדרים מעל את הפירות שבחרנו ומזלפים טחינה גולמית וסילאן. ומקשטים עם כמה עלי נענע יפים

הכמות במתכון זה מתאימה לכ 5-6 כוסות קינוח אישיות

אם מכינים את הקינוח כקינוח משפחתי / שולחני, מעבירים את הבצק למגש הגשה מלבני (או עגול אם יצרנו צורה עגולה) מזלפים את הקרם (אפשר גם פשוט עם כף לטייח את הקרם)

מסדרים את הפירות, מקשטים עם עלי נענע יפים ומפדרים באבקת סוכר סמוך להגשה או מזלפים טחינה גולמית וסילאן טבעי

טיפים חשובים:

  1. אפשר להכין את הבצק יום קודם, לשמור במקרר עטוף בניילון נצמד ולהוציא כחצי שעה לפני הרידוד. את האפייה של הבצק והקרם כדאי להכין סמוך למועד הארוחה
  2. את הקרם אפשר להכין קודם לארוחה ולשמור בקירור עד להגשה
  3. את ההרכבה של המנה מומלץ לעשות בסמוך להגשה כדי לשמור על המרקמי הפריכות של הבצק והרכות העננית של הקרם.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן