פסח היה תירוץ ליצור את הקינוח הזה.
אבל בעצם, זה קינוח נפלא לכל הזדמנות שיש והנה היופי שבו:
הוא קל ופשוט להכנה, כזה שאפשר להכין גם כשהאורחים כבר בדלת והוא בלי גלוטן ובלי סוכר מעובד.
המתקנו אותו עם מייפל, ומעל למי שמתעקשים אפשר לפדר עם אבקת סוכר.
ויש גם תיבול: לתערובת הבצק הוספנו תערובת המתוקה של איילת. אפשר גם רק קינמון אבל למה לוותר על כל עושר הטעמים של התערובת?!
אפשר גם להמתיק עם דבש המתוקה של איילת במקום התערובת והמייפל
הכנו את הקינוח בשתי גרסאות:
אחת – בכוסות אישיות. מומלץ כשרוצים לתת טאצ’ אישי לכל אחת ואחד.
השנייה – בגרסה המשפחתית – כשרוצים מצד אחד לחסוך זמן ומצד שני להפגיז במראה שאי אפשר להתעלם ממנו.
והנה שני דברים שגילינו תוך כדי הכנה:
למי שלא אוהבים קוקוס – אפשר להחליף בבצק את הקוקוס בקמח טפיוקה. התוצאה קצת פחות פריכה.
זה הרבה יותר טעים שמזלפים מעל זילופים עדינים של טחינה גולמית וסילאן טבעי.
לגרסת הפרווה אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת והמסקרפונה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס.
והנה עוד מתכון עם בצק פריך שיכול להיות קינוח נפלא שלא שמור רק לראש השנה – קראמבל תפוחי עץ