איך קרקרים ללא גלוטן הפכו להיות הנשק הסודי שלי
מהיום שגיליתי את המתכון לקרקרים האלה, הם הפכו להיות הנשק הסודי שלי בכל מפגש.
יום המשפחה בגן? אני מביאה קרקרים, מטבלי גבינות וממרחים
יש פגישה או מפגש עם ספקים / לקוחות / חברים? אני מכינה את הקרקרים ומגישה ליד את הממרחים הנפלאים שלנו
5 דקות הכנה
8 דקות אפייה
ומיליון מחמאות.
סיבה מספיק מוצדקת כדי להכין אותם שוב ושוב.
מראש אני כותבת שאין לי מושג איך זה יעבוד עם קמחים אחרים שהם לא קמח שקדים
כל היופי של הקרקרים האלה הוא בחיבור הפשוט והקל בין חומרי הגלם
וההפתעה של הקרקרים היא תמיד התיבול
יש כאן קרקע פוריה לגוון כל פעם מחדש את התיבול ולהכין אפילו כמה גרסאות בו זמנית.
תבלינים שילכו מצויין כאן: זעתר, טוסקנה, חגיגת עגבניות, אלון דגים, טנאסיס ואפילו דואה
אל תשכחו כמובן לצרף ממרחים כדי שיהיה מעניין יותר.
אפשר לבחור מבין הממרחים שלנו או פשוט להכין גבינה מתובלת כמו במתכון הזה
ויש גם גרסא טבעונית שסחפה כאן מחיאות כפיים.
הטיפים שלי:
- קמח שקדים = שקד טחון. לא הגרסה נטולת השומן
- אל תפריזו בשמן זית, תמדדו כאן בכפות, אחרת הבצק יהיה נוזלי ושומני מידי
- תערבבו היטב וכשהכל מתגבש תעברו ללוש מעט עם הידיים למרות שהבצק דביק
- תשמנו שני דפי אפייה כך הבצק לא ידבק לכם
- תרדדו דק. ככל שיהיה דק יותר, זה יאפה מהר יותר ויהיה פריך יותר
- אל תשכחו לסמן את הבצק לפי החיתוך שאתם רוצים, לפני האפייה
- אל תעזבו אותם בתנור בלי השגחה כי בקלות הם יכולים להשרף. תוציאו כשהם מזהיבים
- הם מאבדים את הפריכות שלהם לאורך זמן ולכן כדאי להכין סמוך להגשה ואם לשמור אז בקופסא אטומה היטב (נניח כמו קופסאות התבלינים שלנו)
מוזמנים לשתף אותנו בקהילת התבלינים של איילת בגרסאות שלכם לקרקרים
מחשבה אחת על "קרקרים ללא גלוטן"
וואו זה טעים בצורה מפחידה!!