איך הכנתי שיפודי פרגיות שמתאימים לילדים עם טוויסט למבוגרים
רגע לפני עצמאות חיפשתי דרך ליצור בקלות, מנות מגוונות, בלי שאצטרך כמה סוגים שונים של בשר ובלי לעבוד יותר מידי קשה.
רציתי להכין מנה שילדים אוהבים ושאפשר יהיה באמצעות תוספת אחת, להפוך אותה למנה שמתאימה גם למבוגרים.
כי הרי בעיני כל הסיפור הזה של בישול צריך שיקרה מתוך אהבה ובקלות.
אם בישול נעשה כאילוץ
אם בישול מרגיש לנו מורכב וקשה
רוב הסיכויים שהאוכל שלנו שנכין, ירגיש לנו פחות טעים
מה שיגביר את תחושת התסכול והקושי ואת חוסר הרצון להיכנס למטבח לעיתים תכופות.
אז כל מה שאני עושה באמצעות תערובות תבלינים זה להפוך לכם את החיים לקלים יותר ופשוטים יותר ולהראות לכם שאפשר לבשל יצירתי וטעים בקלות.
לכם רק נשאר להוסיף תבלין אחד שיש רק לכם ואין לי דרך למכור אותו: את האהבה שלכם.
איך עושים את זה בקלות? חגיגת עצמאות היא הזדמנות להראות עד כמה זה פשוט ובמאמץ מזערי
וכשמבשלים לאנשים שאוהבים ולמשפחה אז קל יותר למצוא את ההנאה שבדבר.
ארוחת חג עצמאות הפכה להיות חגיגת מנגל מסורתית.
אז לקחתי חומר גלם אחד – פרגיות
חילקתי ל 4 קערות שונות
בכל 2 קערות שמתי את אותם מרכיבי תיבול, רק שבקערית אחת מכל זוג, הוספתי עוד מרכיב אחד שהפך את התיבול למתאים יותר “לגדולים”.
היצירתיות כאן היא באמת חסרת גבולות.
אתם יכולים לבחור כל סוג של תיבול או תערובת שתרצו בלי להיצמד למתכון הספציפי שלי שנותן את הכיוון הכללי.
תיבול אחד מורכב ממרינדה שבבסיס שלה ממיץ תפוזים, שמן זית, דבש, ותערובת תבלינים אחת לבחירה ולגרסת המבוגרים הוספתי קצת עראק
אפשר להוסיף כל אלכוהול שתרצו ואפשר גם בלי.
משרים את הפרגיות בין לילה לכמה שעות.
התיבול השני הוא חיבור בין ממרח לתערובת תבלינים.
אפשר להשתמש בממרח עגבניות, כמוני, או בממרח לימונים כבושים ואפילו בממרח ארטישוק
והטוויסט למבוגרים: תוספת של ממרח פלפל חריף אש, שהוסיף מידה של חריפות טעימה.
וככה בקלות
בלי שום מאמץ מיוחד
יצרתי 4 מנות שונות על הגריל.
התוספת ליד הייתה שיפוד ירקות מתובל שיתאים גם לצמחונים והטבעוניים שבחבורה
וגם הוא פשוט פשוט:
בקערה אני מערבבת ירקות צבעוניים רכים וקשים:
עגבניות שרי, זוקיני או קישוא, בצל סגול ולבן, פטריות שונות, פלפלים בשלל צבעים
שמן זית, חומץ בלסמי (בערך כף שתיים) תערובת תבלינים (אני אוהבת את הטוסקנה כאן או תערובת ברביקיו)
מערבבים ומשפדים.
טיפ קטן: אם יש בארוחה שלכם טבעונים או צמחונים – תתחילו בשיפודים האלה על המנגל ורק אח”כ תעברו לצלות את שיפודי הבשר, כדי לא לערבב את הדברים עבורם.
והסלט רענן הוא משאריות הירקות: עגבניות שרי, זוקיני, הוספתי מלפפון או פאקוס שזו העונה שלו, קצת בצל סגול. את כולם קצצתי דק. שפכתי מעל את המרינדה של החומץ הבלסמי, טוסקנה ושמן זית משיפוד הירקות והנה – סלט שהתחסל בשנייה.
יש לכם עוד רעיונות למתכונים פשוטים, קלים וטעימים למנגל?
טיפים לאיך מכינים בקלות מנות ילדים שמתאימות למבוגרים וההיפך?
תצטרפו ושתפו אותנו בקהילת התבלינים של איילת
הא. ואתם בטח תוהים מה זה התוספת הלבנה התפוחה בצלחות? זה “צ’יפס” מתובל מדפי אורז. טיפ שעלה בקהילה שלנו והפך למנה קלה ומדליקה: מחממים מחבת עם שמן. דואגים שיהיה ממש חם ואז זורקים פנימה חתיכות דפי אורז, הם מתנפחים בשנייה. מוציאים. ומתבלים.