חנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק וזה הזמן להתחיל ללבב לביבות.
ולמה לא גם סופגניות?
כי סופגניה, ללא גלוטן וסוכר מעובד או סופגניה רגילה – זה אותה צרה. תועפות של סוכר בתחפושת מאכל חג.
מה גם שעד היום, שום תחליף שניסיתי לא הגיע לקרסולי המקור שאמא שלי הייתה מטגנת במשך כל החג והחלטתי שחבל על המאמץ וכאב הלב של חומרי גלם יקרים שנזרקים לפח.
מצד שני, בלביבות אין כמעט פספוסים. זה כל כך פשוט: ירקות מגורדים או טחונים, ביצה, תבלינים והופה. יש לביבה. חמה, מלוחה או מתוקה.
מגוון לביבות מירקות מגורדים או טחונים
ובאיזה שמן מטגנים לביבות?
מאחר ובפליאו לא משתמשים בשמנים מזוככים דוגמת קנולה, אז אני נוהגת לטגן בשכבה דקה של שמן זית או קוקוס ולהוסיף במהלך הטיגון לפי הצורך.
אפשר, למי שממש רוצה להמנע מטיגון, לאפות בתנור. לי באופן אישי זה פחות מזכיר לביבה קראנצ’ית כמו זו שיוצאת מטיגון אבל האופציה – קיימת ואפשרית.
כל הלביבות שהכנתי במתכונים כאן הם ללא גלוטן. אין בהם קמח בכלל, ואם הוספתי, אז זה קמח שקדים או קוקוס.
עבודה נכונה עם המרכיבים גורמת לזה שבאמת לא היה צריך את תוספת הקמח.
באותה נשימה, תוספת תערובת תבלינים בנוסף או במקום המלח פלפל, שדרג את הלביבות וגרם להן להיות מעניינות ופשוט טעימות.
* אם אפשר ומסתדר – אני ממליצה לטגן ממש לפני ההגשה, כך הן מוגשות פריכות ועסיסיות.
* אם צריך לחמם – אז כדאי לסדר אותן בתנור ולחמם על חום נמוך ולקוות שהקראנצ’יות תשמר.
אז מה הכנתי?
לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן בשתי גרסאות
לביבות בטטה וגזר ללא גלוטן
לביבות ירקות ללא גלוטן
לביבות סלק, זוקיני וגזר ללא גלוטן
לביבות בטטה ללא גלוטן
באופן אישי, אני אוהבת לביבות כל השנה ולא רק בחנוכה. בעיני זו דרך נהדרת להנות מירקות וביצים. זו גם דרך מצויינת לנצל היטב שאריות של ירקות. אני גם מנצלת ככה שאריות של אורז.
יש אינסוף אפשרויות לשדרג את הלביבות וגם אינסוף אפשרויות ללביבות. שתפו אותי בדף שלנו או בקבוצת הפייסבוק של הקהילה שלנו בלביבות שלכם. פנקו אותנו בתמונות ובמתכונים…
ואחרון חביב לפני שאנחנו מתפנים למתכונים….
אל תשכחו שאחרי כל יום בישולים מוצלח, במיוחד אם הוא כזה שאתם גם מצלמים עבור בלוג האוכל שלכם, שנראה הכי מתוקתק ומושלם שיש…נשארים הכלים שצריך לשטוף…