משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

6 מתכונים ללביבות ללא גלוטן

שיתוף

6 מתכונים ללביבות ללא גלוטן

חנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק וזה הזמן להתחיל ללבב לביבות.

ולמה לא גם סופגניות?

כי סופגניה, ללא גלוטן וסוכר מעובד או סופגניה רגילה – זה אותה צרה. תועפות של סוכר בתחפושת מאכל חג.

מה גם שעד היום, שום תחליף שניסיתי לא הגיע לקרסולי המקור שאמא שלי הייתה מטגנת במשך כל החג והחלטתי שחבל על המאמץ וכאב הלב של חומרי גלם יקרים שנזרקים לפח.

מצד שני, בלביבות אין כמעט פספוסים. זה כל כך פשוט: ירקות מגורדים או טחונים, ביצה, תבלינים והופה. יש לביבה. חמה, מלוחה או מתוקה.

מגוון לביבות מירקות מגורדים או טחונים

 

ובאיזה שמן מטגנים לביבות?

מאחר ובפליאו לא משתמשים בשמנים מזוככים דוגמת קנולה, אז אני נוהגת לטגן בשכבה דקה של שמן זית או קוקוס ולהוסיף במהלך הטיגון לפי הצורך.

אפשר, למי שממש רוצה להמנע מטיגון, לאפות בתנור. לי באופן אישי זה פחות מזכיר לביבה קראנצ’ית כמו זו שיוצאת מטיגון אבל האופציה – קיימת ואפשרית.

כל הלביבות שהכנתי במתכונים כאן הם ללא גלוטן. אין בהם קמח בכלל, ואם הוספתי, אז זה קמח שקדים או קוקוס.

עבודה נכונה עם המרכיבים גורמת לזה שבאמת לא היה צריך את תוספת הקמח.

באותה נשימה, תוספת תערובת תבלינים בנוסף או במקום המלח פלפל, שדרג את הלביבות וגרם להן להיות מעניינות ופשוט טעימות.

* אם אפשר ומסתדר – אני ממליצה לטגן ממש לפני ההגשה, כך הן מוגשות פריכות ועסיסיות.

* אם צריך לחמם – אז כדאי לסדר אותן בתנור ולחמם על חום נמוך ולקוות שהקראנצ’יות תשמר.


אז מה הכנתי?

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן בשתי גרסאות

לביבות בטטה וגזר ללא גלוטן

לביבות ירקות ללא גלוטן

לביבות סלק, זוקיני וגזר ללא גלוטן

לביבות בטטה ללא גלוטן

באופן אישי, אני אוהבת לביבות כל השנה ולא רק בחנוכה. בעיני זו דרך נהדרת להנות מירקות וביצים. זו גם דרך מצויינת לנצל היטב שאריות של ירקות. אני גם מנצלת ככה שאריות של אורז.

יש אינסוף אפשרויות לשדרג את הלביבות וגם אינסוף אפשרויות ללביבות. שתפו אותי בדף שלנו או בקבוצת הפייסבוק של הקהילה שלנו בלביבות שלכם. פנקו אותנו בתמונות ובמתכונים…

ואחרון חביב לפני שאנחנו מתפנים למתכונים….
אל תשכחו שאחרי כל יום בישולים מוצלח, במיוחד אם הוא כזה שאתם גם מצלמים עבור בלוג האוכל שלכם, שנראה הכי מתוקתק ומושלם שיש…נשארים הכלים שצריך לשטוף…

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן – גרסא 1

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. סוחטים היטב את תפוח האדמה המגורד והבצל, מנוזלים.
  2. מערבבים היטב עם התבלינים והביצה
  3. מחממים שמן במחבת. השמן צריך להיות בגובה 1 ס”מ לערך
  4. לוקחים כל פעם כף מהתערובת, סוחטים אותה היטב ויוצרים מעין לביבה שטוחה ומניחים בזהירות במחבת
  5. מטגנים בשמן בחום בינוני, עד שמזהיב, הופכים, מטגנים עוד כדקה – שתיים, ומוציאים למסננת / רשת

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן – גרסא 2

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את שני סוגי תפוחי האדמה עם התבלינים והביצה
  2. מחממים שמן במחבת, בגובה של כ 1 ס”מ
  3. כשהשמן חם, לוקחים כל פעם כף מהתערובת ומשטחים במחבת לצורת לביבה
  4. מטגנים עד שהצד התחתון מזהיב, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים גם עד להזהבה ומוציאים למסננת או רשת צינון

לביבות בטטה וגזר ללא גלוטן

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט השמן, לעיסה אחידה.
  2. מחממים במחבת את השמן בגובה כ 1 ס”מ
  3. יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בזהירות בשמן כשהוא חם
  4. מטגנים עד להזהבה בצד אחד ואז הופכים ומזהיבים מהצד השני ומוציאים לרשת צינון או מסננת.

לביבות ירקות ללא גלוטן

מה צריך?

  • 1 בטטה מקולפת ומגורדת בפומפיה עבה
  • 1 גזר מקולף ומגורד בפומפיה דקה
  • 1 זוקיני, מגורד בפומפיה דקה וסחוט היטב
  • 1 בצל מגורד וסחוט היטב
  • 1 תפוח אדמה מקולף ומגורד וסחוט היטב
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח מתובל
  • 1 כפית תערובת עשבי תיבול או תערובת צ’ימיצ’ורי
  • 1 כפית תערובת טאג’ין
  • שמן זית לטיגון

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים בקערה את כל הירקות עם התבלינים והביצים
  2. מחממים שמן במחבת בגובה של כ 1 ס”מ
  3. יוצרים לביבות מהתערובת, סוחטים היטב ומסדרים בזהירות בשמן כשהוא חם
  4. מטגנים עד שצד אחד מזהיב, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים גם אותו עד להזהבה ומוציאים למסננת או רשת צינון

לביבות סלק, זוקיני וגזר ללא גלוטן

מה צריך?

  • ½ סלק קטן קלוף ומגורד
  • 1 גזר קלוף ומגורד
  • 1 זוקיני בינוני מגורד וסחוט היטב
  • 1 ביצה
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול
  • 1 כף תערובת ונציה
  • מלח פלפל
  • שמן זית/חמאה מזוקקת לטיגון

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב את הירקות עם הביצה והתבלינים
  2. מחממים על אש בינונית את השמן בגובה של חצי ס”מ במחבת
  3. בידיים יוצרים לביבות מהמסה, סוחטים אותן היטב ומניחים בזהירות במחבת
  4. מטגנים עד שצד אחד מזהיב, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים גם אותו עד להזהבה ומוציאים

לביבות בטטה ללא גלוטן

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את הבטטה עם הביצים והתבלינים והקמח
  2. מחממים במחבת את השמן בגובה של כ 1 ס”מ
  3. יוצרים לביבות בעזרת כף או בידיים ומניחים בזהירות בשמן כשהוא חם
  4. מטגנים עד שצד אחד מזהיב, הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה ומעבירים לרשת צינון או מסננת

כמה דברים ממש חשובים:

1. ככל שתסחטו יותר את הירקות ככה התוצאה תהיה קריספית יותר

2. אם התערובת מרגישה לכם רטובה מידי, אפשר להוסיף קמח (אישית אני מוסיפה קמח שקדים / קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה)

3. חשוב לערבב עד שכל המרכיבים מתאחדים לתערובת אחידה

4. אני יודעת שקשה להתאפק אבל אני ממליצה לטעום את הלביבה הראשונה והאמצעית רק כדי לוודא שהתיבול טוב ולתקן במידת הצורך

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

שיתוף

אולי תאהבו גם:

חטיפי בריאות על בסיס גרנולה ללא גלוטן שממש פשוט להכין לבד בבית.
קדירת עוף, שומר, דלעת ותפוזים עם יין לבן והתערובת של ניר
סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי

      עדיין לא הצטרפתם לרשימת הדיוור שלנו?

      מצטרפים לרשימת הדיוור שלנו ומקבלים לפני כולם עדכונים, חדשות וכמובן טיפים ומתכונים עם התבלינים שלנו

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן