ארוחות ערב ללא גלוטן הן בהחלט אתגר. במיוחד כשרוצים לגוון ושיהיה מעניין ולא להרכיב כל ארוחה שוב מחביתות או ביצים קשות, סלט וגבינות.
עכשיו תוסיפו לזה קטנות קטנות אבל כאלה עם דרישות, שחוזרות הביתה ודורשות מלוואח לארוחת ערב. “כמו אצל דודה איריס. כמו שאכלנו אצל החברה שלנו ליה” ולזה תוסיפו זוג בוגרים שאוכלים פליאו ונמאס להם מחביתה וממש בא להם פיצה…. כאילו שאין מספיק אתגרים בחיים.
מצד שני, החיים לימדו אותי שאתגרים הם הקרקע הכי פוריה לאילתורים שהופכים ליצירות מופת.
אז כדי לפתור את הדרישות של הקטנות במשפחה, גייסתי את חברי החדש הפינטרסט, חיפשתי מתכוני פליאו לסוגים שונים של חביתיות, טורטיות ולחמים וכך גיליתי את המתכון המצורף שהתגלה כ”מלוואח” טעים ומנצח כל כך, עד שהוא עשה הדרן גם בערב למחרת.
פינטרסט דרך אגב, הוא עולם שלם של יופי ויצירה. אפשר להשתמש בו ממש כמו בגוגל – לכתוב מה בדיוק מחפשים והוא מעלה אינסוף רעיונות ותמונות שמובילות לעולמות שלמים של יצירה.
עוד דבר חשוב לדעת על פינטרסט הוא, שאפשר לשמור בו למעשה כל מתכון שגיליתם בתוכו או מחוצה לו. כל מה שצריך לעשות זה ליצור “לוח” לתת לו שם (נניח: מתכוני פליאו) ובכל פעם שנתקלים ברחבי הרשת במתכון מעניין פשוט לנעוץ (PIN) אותו בלוח הזה. וכך למעשה כל מתכון נשמר ולא צריך לחזור לחפש אותו שוב ושוב..
משנפתר עניין המלוואח היה אפשר לעבור לפיצה. כאן השתמשתי באסטרטגיה אחרת שלי והיא “תראי לי מה יש במקרר ואני אראה לך איך מאלתרים מזה ארוחה“. זו אסטרטגיה מעולה שלמדתי מאחד המאסטרים שלה הידוע בכינוי “בעלי” ותכלס היא כל כך עבדה לו טוב שהחלטתי להתחתן איתו….
אז במקרר לא היו מספיק מרכיבים כדי ליצור בסיס לפיצה שגם יהיה טעים וגם יהיה דל פחמימה, מצד שני היו מספיק מרכיבים כדי לאלתר מתכון שהתגלה כ….יצירה מאד טעימה ופיצתית.
בתיאבון!
2 מחשבות על "מאפינס פיצה ומלוואח ללא גלוטן"
היי. אם אין לי מיפוי שקדים אפשר קמח שקדים?
כן בטח