קינוח קל, פשוט, טבעוני ופליאו בו זמנית
טוב. אין לי מילים להגדיר כמה הדבר הזה מושחת.
הוא טעים. הוא מתוק במידה. הוא פליאו. הוא אפילו גם טבעוני
והוא בחיי, לא יותר מ 10 דקות הכנה.
שחיתות, כבר אמרתי?!
אז הכל התחיל כשקארין אדוני, שהיא מטפלת בתזונה מבריאה ועוסקת בגמילה מסוכר העלתה תמונה ומתכון לפינוק היפה הזה. את כל הפרטים על מה שקארין עושה אפשר למצוא כאן.
10 דקות פנויות בלי קריאות “אמא” ובלי שאף אחת מושכת לי בחולצה או במכנסיים, גרמו לי להזדרז למטבח, להוציא את כל המצרכים, לעשות כמה ניסיונות ולצפות לתוצאות.
את המתכון הזה אפשר להכין עם טחינה, או עם חמאת אגוזי לוז. מה שיש לכם זמין ובהישג יד. כך או כך זה ממש טעים.
מילה על שמן קוקוס:
שמן קוקוס ידוע בסגולותיו הבריאותיות הרבות. הוא משמש כבסיס מעולה לתכשירי קוסמטיקה שונים: קרם לשיער, קרם גוף, קרם פנים ועוד.
מדברים על היכולות הנפלאות שלו לשקם ולשמר את הגיינת הפה כמשחת שיניים או מי פה.
הוא נחשב כבעל סגולות אנטיביוטיות ואפשר למרוח אותו על עקיצות, תפרחות, סדקי עור וכד’
והוא שומן איכותי מאד בתזונה. אפשר להשתמש בו בתבשילים, במאפים ובקינוחים.
היופי שבו הוא שבטמפרטורה גבוהה הוא נוזלי ובטמפרטורה נמוכה הוא מתקשה. מה שמאפשר להשתמש בו בשני המצבים (כמו במתכון המצורף). לערבב אותו כנוזלי ואז למצק אותו בקירור עבור התוצר הסופי.
אחת השאלות הנפוצות בימי הקיץ, זה האם שמן הקוקוס שהפך לפתע נוזלי – עדיין תקין. אז בהחלט אין מה להבהל ולזרוק לפח (כן.כן. גם זה קרה). זה מצבו הטבעי של השמן בימי הקיץ. הוא יחזור להיות לבן ומוצק בתקופת החורף.
יש בשוק המון סוגים של שמן קוקוס. ההבחנה הראשונה שצריכים לעשות היא בין שמן קוקוס מזוכך (כזה שעבר עיבוד כימי ונחשב נחות יותר ) לבין שמן קוקוס לא מזוכך בכבישה קרה (נחשב לשמן איכותי יותר).
ההבחנה הבאה תהיה הריח והטעם. יש כאלה שדומיננטיים יותר, יש כאלה שעדינים יותר, יש כאלה שגם כשהשמן נמס, נשארים מוצקים מסויימים עם טעם לוואי בתחתית. ויש כאלה שהם נפלאים בכל מצב.
זה בעיקר עניין של ניסוי ותהייה (או טעייה). לקח לי זמן למצוא את השמנים שאני אוהבת. זה שנמכר אצלנו במעדנייה האינטרנטית, הוא אחד מהם.
ועכשיו, אפשר לעבור לחלק הטעים של הסיפור.
הטוויסט בעלילה
כדי לשדרג את הטעמים ולהוסיף טוויסט קטן של טעם, אני הוספתי לתערובת התמרים חצי כפית ראס אל חנות או גראם מסאלה