איך מכינים ממרח סקורדיליה ואיזה סלט נשדך לו?
את הסלט הזה, שגם אותו הכנו עם נדב שהוא הוא עושה סלט, התחלנו בכלל מהממרח.
ממש רצינו להכין סקרודיליה, ועכשיו נשאר רק לחשוב איזה ירקות ותבלינים יתאימו לה.
סקורדיליה, הוא ממרח יווני שעבורי זה ממש טעמים של הבית של סבתא שלי. הוא שילוב של שקדים, מלא שום, שמן זית, ולחם או תפוח אדמה.
אנחנו כמובן מעדיפים את הסקורדיליה שלנו בלי לחם אז בחרנו בגרסת תפוח האדמה.
במתכון השתמשנו במלח שום לימוני במקום במלח רגיל והוספנו חומץ בין יין לבן. אל תוותרו כאן כי זה עושה הבדל משמעותי בטעמים.
הממרח יכול להישמר לפחות שבוע במקרר (אבל מי מצליח להתאפק כל כך הרבה זמן) ומבחינתי הוא הרבה יותר ממרח אלא תוספת טעימה לצד כל מנה בשרית או פשוט סלט ירקות.
ועכשיו לסלט: היה נראה לנו שזוקיני ועלים ירוקים יהיה שילוב שייתן מקום לסקורדיליה אבל גם יבלוט בפני עצמו.
טיגנו את הזוקיני בשמן זית, למרקם פריך ומראה זהוב, הוספנו עלי נענע ואזוב טריים קצוצים, תיבלנו בחגיגה ירוקה והנחנו ערימה כזו על הסקורדיליה והחלק הכי חשוב היה לזלף מעל כל זה מיץ לימון שמקפיץ טעמים ומקליל את החיבור. בתיבול אפשר בהחלט להשתמש בספייסי עדנה במקום או בתערובת עשבי תיבול או אפילו תערובת בלקן
עכשיו כל מה שנשאר לכם זה להכיר גם את הסלטים היצירתיים הנוספים שהכנו עם נדב: שרי, חצילים ופירורי שקדים מתובלים וסלט תרד ופטה מתובלת
וכמובן לעקוב אחריו באינסטגרם כי הוא תמיד יוצר קסם עם ירקות.