כשמגיעים לחג כמו טו’ בשבט, מגלים שאין לא מאכלים מיוחדים.
כלומר,כן, חלק ממצוות החג היא לאכול מפירות הארץ ולכן תמיד יוגשו לשולחן פירות טריים, יבשים ולידם אגוזים
אבל מנות מיוחדות שמסמלות את החג – אין.
אז כחלק מהמחשבה, איזה מתכונים יכולים להתאים לחג, הכנתי טראפלס, מפיסטוק
ומה שמפתיע בו זה שמבחוץ הוא נראה כמו משהו מאד מסובך להכין
ומבפנים מגלים שלמרות שיש בו 9 שלבי הכנה. הם כולם יחד קלים ולא לוקחים יותר מ 10 דקות.
לא חייבים לחכות לטו בשבט כדי להכין אותם
בגלל שאין בהם קמח והם ללא גלוטן, אז הם יתאימו גם לכל חג אחר ובמיוחד לפסח
הם מסוג הדברים שתמיד כיף להכין עם ילדים או כשהאורחים הספונטניים מודיעים שהם עוד רגע מגיעים.
להכנה שלהם השתמשתי במגוון אגוזים, ובעיקר פיסטוק, אם לא מוצאים פיסטוק קלוף אפשר בהחלט להשתמש רק בשקדים, אגוזי מלך ואפילו קשיו. את כולם כמובן תמצאו בחנות האינטרנטית שלנו. והם נארזים בסביבה נקייה מגלוטן כך שהם זה חשוב לכם, כדאי שתדעו…
את המתקתקות נותנים כאן התמרים וממש לא צריך להוסיף עוד שום המתקה נוספת
את הטעם השוקולדי נותנת אבקת הקקאו. היא דומיננטית בטעמה ולכן צריך לשים ממנה בתשומת לב
והציפוי הוא זה שמסתיר את כל היופי הזה
ולמה מלח צ’ילי? כי מלח מעצים טעמי מתיקות (הידעתם?) וצ’ילי מדגיש שוקולדיות (הידעתם 2 ?)
איך משדרגים את הטעמים?
להוסיף 1/4 כפית קינמון או 1/4 כפית המתוקה של איילת
להוסיף גם 1/2 כוס חמוציות שיאזנו את המתיקות של התמרים
ואם תרצו ששולחן טו בשבט שלכם לא יהיה עוד שולחן משעמם של חטיפים, פירות יבשים ואגוזים, תכינו את חטיף האגוזים וטחינה כדורי תמרים ואגוזים או תשקיעו בעוף עם פירות יבשים