זו אחת מהמנות הכי מוצלחות שלי. ומבחינתי גם אם היא לא הכי יפה או מורכבת בעולם – היא מנצחת. כדי להפוך אותה לקצת יותר חגיגית ופחות יומיומית, חיברתי לה גם מישמשים מיובשים, פיסטוקים וקצת מיץ רימונים.
זה מסוג המתכונים שאני אוהבת במיוחד כי היא קלה להכנה, כי זו ארוחה שלמה בתבנית. כי פשוט מחברים את חומרי הגלם והתבלינים, שמים בתבנית, לתנור ושוכחים מזה לשעתיים לפחות. מאמץ מזערי. זה שם הקוד.
ממש לא חייבים את המיץ רימונים. זה עוד מנעד של טעם שעושה את זה מעניין אבל אם אין לכם בהישג יד תוותרו.
אפשר לוותר על הבטטה ואפשר להוסיף לה או להחליף אותה בתפוחי אדמה אפשר גם להוסיף גזר או כל ירק שורש אחר שבא לכם.
עוף, וכתבתי על זה לא מעט הוא מסוג חומרי הגלם שקל להכין, זה זמין, זה זול, וזה מתאים לכל סגנון וטעם.
במתכון לעוף המושלם כתבתי שכל מה שצריך זה חומר גלם ותערובת.
במתכון לעוף בחלב קוקוס כתבתי שזה כל היופי: תבנית אחת שמסדרת אותנו לארוחה שלמה.
דרך אגב, אותו מתכון יעבוד גם עם פרגיות.
ואם אתם נמנעים מעוף מכל מיני סיבות, אפשר להחליף אותו בטופו.
לנוחותכם, הכנתי לכם רשימת קניות:
* כרעיים של עוף מחולקים
* בטטה
* שום
* פיסטוק טבעי קלוף
* משמשים מיובשים קצוצים – אנחנו מחזיקים משמשים אורגנים שיובשו בשמש. שימו לב שמשמשים מיובשים צהובים הם בדר”כ מלאים בסוכר ויש בהם גם חומר הבהרה שדואג לצבע הכתום הזוהר.
* תערובת חוויאג’ למרק – זו תערובת נפלאה שמתאימה מאד למרקים אבל כמו שאתם רואים – לא רק!
* דבש – הדבש שאנחנו מוכרים הוא דבש בוטיקי, שטופל בידיים אוהבות, לא עבר חימום וחשוב לא פחות, הדבורים ניזונות מפרחים ולא מקבלות מי סוכר.
* מלח גריל – זהו מלח מתובל עם טעמים מעט מעושנים שאני מאד אוהבת להשתמש במקום מלח בתבשילים שונים
* שמן זית – אני אוהבת כאן את השמן עם הטעם המודגש. אתם יכולים לבחור אותו או אתהארבקינה העדינה יותר
* מיץ רימונים טבעי (חשוב שיהיה עשוי מ 100% רימונים ללא שום תוספים)
והנה עוד כמה אפשרויות של מנות עוף שהן סוג של ארוחה שלמה וגם חגיגה על השולחן:
2 מחשבות על "עוף ובטטה בחוויאג’ למרק ודבש"
צריך לשים מיכסה או לאפות בלי מיכסה?
אני עושה בלי מכסה אבל אפשר לכסות לשעה הראשונה ואז להסיר