משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קדירת עוף ביין לבן

שיתוף

קדירות לא שמורות רק לבשר בקר. גם עוף יכול להתבשל שעות בקדירה מלאת טעמים וירקות. קדירה שיכולה להיות ארוחה שלמה.

הפעם שידכתי לעוף יין לבן, ארטישוק ירושלמי, כי חורף זה בדיוק העונה שהוא בשיאו ותערובת מיוחדת: אלון דגים.

תערובת אלון דגים

 

כן כן. אלון דגים היא תערובת מושלמת לעופות. קודם כל כי יש בה סומק שמעניק לא רק חמצמצות עדינה אלא גם צבע סגול משגע. יש בה לימון פרסי שחור שמעמיק את הטעם החמצמץ ומשתלב עם עוף באופן מושלם וגם פלפל שחור, שום ומלח שיוצרים ביחד תערובת מרתקת בצבעים שלה ובטעם שהיא יוצרת.

איזה חלקי עוף יתאימו כאן? אני השתמשתי בשוקיים. אפשר בכרעיים ואפשר בירכיים. מה שתבחרו.

למה חשוב לטגן את העוף קודם? כי זה מוסיף לטעם, לצבע ולקריספיות שלו. מה שגורם לעוף להיות פחות עוף מכובס שהתבשל בנוזלים.

עוף שמטגנים אותו משפריץ לכל עבר. אז חשוב להיזהר וגם לדעת שיהיה צריך לנקות את המהפכה אחרי.

עוף מתובל בסיר

איזה ירקות אפשר עוד? כל ירק שורש יתאים כאן – בטטה, גזר, קולורבי, לפת, תפוח אדמה וגם פטריות יהיו נפלאות ויוסיפו טעם

ובאיזה תערובות אחרות אפשר להשתמש? אם במקרה אין לכם אלון דגים או מסיבה עלומה ולא ברורה לא התחברתם אליה, אז תערובת הציידים, התערובת של ניר, לילו ספייס או טאג’ין יתאימו כאן ממש.

באיזה סיר? כמו בכל קדירה, גם כאן יתאים סיר רחב ועמוק. והסוטאז’ יהיה הכי מרשים כאן. במתכון של קדירת בשר ביין כתבתי גם למה בחרתי את הסוטאז’ של לה קרוזה

וגם העלתי פוסט בפייסבוק שלי שמתייחס ליתרונות העצומים של הסיר הזה ומסביר למה הוא שווה בעיני את העלות שלו

תנור או על הכיריים? זו באמת בחירה אישית. מאחר והתנור היה תפוס השתמשתי בכיריים ובשלב מסויים הורדתי את המכסה והגברתי את החום כדי שהנוזלים יתאדו. היתרון שבסוטאז’ זה שאפשר גם וגם.

רוצים עוד מתכונים עם עוף? פשוט. יש את המתכון האולטימטיבי לעוף המושלם בתנור, יש עוף מוקפץ בתבלינים ויש שוקי עוף צלויים עם פירות יבשים

 

אז מה צריך?

  • 6-8 חלקי עוף (שוקיים/ירכיים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות או עיגולים
  • 2 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות
  • 3-4 שיני שום קלופות וחצויות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים (לא חובה)
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1 כוס מים/ציר עוף
  • 2 כפיות מלח מתובל או מלח צ’ילי
  • 3 כפות (כן. כפות. לא התבלבלתי) תערובת אלון דגים

מה עושים עם זה?

  1. בסיר רחב מחממים את השמן. מפזרים את המלח המתובל על העוף ומטגנים אותו בזהירות עד שמזהיב מכל צד, מוציאים
  2. מוסיפים את הירקות לסיר ומטגנים אותם עד שהם מתרככים ומזהיבים
  3. מחזירים את העופות ומסדרים אותם בסיר
  4. מוסיפים את התערובת, את היין והמים/ציר ומביאים לרתיחה
  5. מכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים. אם אחרי שעתיים יש עדיין נוזלים הרבה אפשר להגביר את החום ולבשל חצי שעה נוספת עד שהנוזלים מצטמצמים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן