קדירות לא שמורות רק לבשר בקר. גם עוף יכול להתבשל שעות בקדירה מלאת טעמים וירקות. קדירה שיכולה להיות ארוחה שלמה.
הפעם שידכתי לעוף יין לבן, ארטישוק ירושלמי, כי חורף זה בדיוק העונה שהוא בשיאו ותערובת מיוחדת: אלון דגים.
כן כן. אלון דגים היא תערובת מושלמת לעופות. קודם כל כי יש בה סומק שמעניק לא רק חמצמצות עדינה אלא גם צבע סגול משגע. יש בה לימון פרסי שחור שמעמיק את הטעם החמצמץ ומשתלב עם עוף באופן מושלם וגם פלפל שחור, שום ומלח שיוצרים ביחד תערובת מרתקת בצבעים שלה ובטעם שהיא יוצרת.
איזה חלקי עוף יתאימו כאן? אני השתמשתי בשוקיים. אפשר בכרעיים ואפשר בירכיים. מה שתבחרו.
למה חשוב לטגן את העוף קודם? כי זה מוסיף לטעם, לצבע ולקריספיות שלו. מה שגורם לעוף להיות פחות עוף מכובס שהתבשל בנוזלים.
עוף שמטגנים אותו משפריץ לכל עבר. אז חשוב להיזהר וגם לדעת שיהיה צריך לנקות את המהפכה אחרי.
איזה ירקות אפשר עוד? כל ירק שורש יתאים כאן – בטטה, גזר, קולורבי, לפת, תפוח אדמה וגם פטריות יהיו נפלאות ויוסיפו טעם
ובאיזה תערובות אחרות אפשר להשתמש? אם במקרה אין לכם אלון דגים או מסיבה עלומה ולא ברורה לא התחברתם אליה, אז תערובת הציידים, התערובת של ניר, לילו ספייס או טאג’ין יתאימו כאן ממש.
באיזה סיר? כמו בכל קדירה, גם כאן יתאים סיר רחב ועמוק. והסוטאז’ יהיה הכי מרשים כאן. במתכון של קדירת בשר ביין כתבתי גם למה בחרתי את הסוטאז’ של לה קרוזה
וגם העלתי פוסט בפייסבוק שלי שמתייחס ליתרונות העצומים של הסיר הזה ומסביר למה הוא שווה בעיני את העלות שלו
תנור או על הכיריים? זו באמת בחירה אישית. מאחר והתנור היה תפוס השתמשתי בכיריים ובשלב מסויים הורדתי את המכסה והגברתי את החום כדי שהנוזלים יתאדו. היתרון שבסוטאז’ זה שאפשר גם וגם.
רוצים עוד מתכונים עם עוף? פשוט. יש את המתכון האולטימטיבי לעוף המושלם בתנור, יש עוף מוקפץ בתבלינים ויש שוקי עוף צלויים עם פירות יבשים