משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קדירת בשר ביין

שיתוף

ימי חורף סוערים במיוחד עושים חשק לתבשילים ארוכים, מלאי טעמים ומתובלים בתערובות חמות ומחממות.

מה שאני אוהבת בתבשילי קדירה זה שבדרך כלל הם סוג של “שגר ושכח” שמים הכל בסיר, מתבלים, מרתיחים, מכסים, מכניסים לתנור או משאירים על אש נמוכה לכמה שעות טובות וכשחוזרים כל הטעמים מתמזגים, נפתחים ומשתבחים.

זו יכולה להיות קדירה שיש בה רק בשר, תבלינים ונוזל שהוא יין או ציר

זו יכולה להיות קדירה צמחונית של ירקות עם או בלי דגנים

וזו יכולה להיות קדירה שהיא ארוחה שלמה – בשר עוף או בקר, ירקות שורש, אורז או כל דגן אחר.

איזה בשר לבחור?

כדאי לבקש מהקצב בשר שמתאים לבישול ארוך – צוואר או כתף, ואפשר לשלב עם צלעות

ומומלץ לבקש מהקצב שכבר יחתוך לכם את הבשר לקוביות גדולות כדי לחסוך עבודה

ועצמות מח? אפשר. לא חובה. זה מוסיף המון טעם וזה גם פינוק נפלא למי שאוהב אותן

מה חשוב לדעת על הירקות? אל תוותרו על ירקות השורש כי הם מוסיפים טעמים עמוקים. אפשר להשאיר אותם שלמים או חצויים ואפשר לחתוך לקוביות קטנות. אפשר להוסיף בטטות, תפוחי אדמה ופטריות

בכיריים או בתנור? זה כבר שיקול אישי של נוחות. זה תלוי בסיר שאתם משתמשים בו אם הוא מתאים גם לתנור, זה תלוי אם אתם בבית ויכולים להשגיח על סיר שנמצא על הכיריים וזה תלוי אם אתם רוצים להכין בתנור כדי לפנות מקום על הכיריים (או הפוך)

איזה סיר? כל סיר שהוא רחב ועמוק להכיל את כל המרכיבים בנחת ולא בצפיפות. סוטאז’ הוא מעולה כי כיף להגיש אותו גם ישירות לשולחן. ואם הוא כזה שנכנס לתנור זה בכלל מצויין

ועוד מילה על סירים. אנחנו לא תמיד מעריכים עד כמה גם הכלי שבו אנחנו משתמשים, משפיע על טעמי התבשיל. סירים איכותיים, בדיוק כמו חומרי גלם ותבלינים איכותיים עושים הבדל משמעותי גם בקלות הבישול וגם בטעמים הסופיים. אז כן. זה משנה איזה סירים יש לכם בבית.

האם זה אומר עכשיו להשקיע אלפי שקלים בסירים? לא בהכרח. יש לא מעט סירים טובים במחירים נוחים. מה שחשוב, במיוחד לקדירות החורף זה למצוא סירים שאוגרים חום ושאפשר בקלות לבשל איתם על הכיריים וגם להכניס אותם לתנור. יש משהו בצלייה בתנור שמעצים ומעשיר טעמים שאי אפשר להגיע לאותו דיוק, בבישול ממושך על הכיריים.

קדירת בשר ביין

ושאלת השאלות: איזה תבלינים? בתבשילי קדירה מככבים תבלינים חמים כמו פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, קינמון, וכמובן שום, פפריקה ועשבי תיבול.

הבעיה מתחילה כשצריך לדעת מה יהיה המינון המדוייק של כל אחד מהתבלינים כדי שאף אחד מהם לא ישתלט מידי בטעמים, לא יצבע מידי את התבשיל וגם יתאים למנעד הטעמים של כל אחד

בדיוק בשביל זה נוצרו התערובות שלנו. כדי לאפשר את האיזון הזה – בקלות.

הפעם נשתמש בגראם מסאלה ותערובת ציידים. אפשר להשתמש בתערובת טאג’ין, במרקש, בתערובת הקציצות של ניסים, פשוט בתערובת גריל, בראס אל חנות. כל אחת מהן תתן טעם וטון אחר וכל אחת מהן נפתחת במהלך הבישול הארוך ומביאה עומקים מיוחדים של טעמים.

ואם תרצו קדירה שמזכירה גולאש אז יש מתכון גם לכזו.

זהו. עכשיו מתכון:

קדירת בשר ביין

אז מה צריך?

  • 500 גר’ בשר בקר לקדירה, חתוך לקוביות גדולות (3-4 ס”מ)
  • 3-4 עצמות מח עצם
  • 1 שורש סלרי קלוף וחצוי
  • 2 שורש פטרוזיליה קלופים
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 בצל גדול (או 2 קטנים. אפשר לשלב גם כמה בצלצלי פנינה) חתוך לפרוסות
  • 2-3 ארטישוק ירושלמי (לא חובה) קלופים
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2 כפיות גראם מסאלה
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 2 כפיות מלח מתובל
  • 2 כפיות תערובת ציידים
  • 1 בקבוק יין אדום יבש (מסוג שאתם אוהבים לשתות)
  • מים/ ציר בקר לכיסוי

מה עושים עם זה?

  1. אם משתמשים בתנור אז מחחמים אותו ל 160 מעלות.
  2. מחממים בסיר רחב ועמוק את השמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שיחליפו את צבען. מפזרים עליהן מלח מתובל תוך כדי הטיגון
  3. מוציאים את הקוביות, ומטגנים את עצמות המח 2 דקות מכל צד
  4. מוציאים ומכניסים את הירקות – אפשר שלמים או חצויים או חתוכים לקוביות, מוסיפים את אבקת הבצל והפפריקה המעושנת ומטגנים את הירקות עד להזהבה
  5. מוסיפים פנימה את הבשר ועצמות המח ומסדרים בסיר
  6. מוסיפים את שאר התבלינים, את היין ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את המים עד לכיסוי (רק עד כיסוי. ממש לא לעבור את גובה הבשר), מביאים לרתיחה
  8. מכסים, ומעבירים לאש נמוכה ל 3-4 שעות או לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

שיתוף

אולי תאהבו גם:

חטיפי בריאות על בסיס גרנולה ללא גלוטן שממש פשוט להכין לבד בבית.
קדירת עוף, שומר, דלעת ותפוזים עם יין לבן והתערובת של ניר
סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי

      עדיין לא הצטרפתם לרשימת הדיוור שלנו?

      מצטרפים לרשימת הדיוור שלנו ומקבלים לפני כולם עדכונים, חדשות וכמובן טיפים ומתכונים עם התבלינים שלנו

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן