כמה פשוט זה להכין חמין עיראקי?
פשוט. כמה פשוט? שתחשבו לעצמכם שאתם רוצים להכין כזה כל שבוע. אולי אפילו כל יום.
ניסים, גדל במשפחה עירקאית.
תבית, היתה המנה הקבועה של יום שבת כשכל המשפחה הייתה מתכנסת.
עכשיו תראו.
יקומו עליי העיראקים ויגידו שהגרסא שהכנתי לא מזכירה את הגרסא המקורית שלהם
זה בסדר.
מטבח עבורי הוא קנבס שבו אני יכולה ליצור את הטעמים והגרסאות שלי ולהפוך אותן למסורת הביתית אצלי.
העקרון יחד עם זאת נשמר: שילוב של אורז, תבלינים, ביצים, עוף. ואפשר גם בשר.
אם תרצו את המנה הזו צמחונית, אפשר להחליף את העוף בירקות שורש כמו בטטה, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, גזר ותפוח אדמה וגם להוסיף שעועיות – לבנה, שחורה, אדומה ואולי גם קטניות.
תהליך ההכנה פשוט ממש וכולל:
טיגון מקדים של העוף ו/או הבשר
טיגון של הבצל (ואם מוסיפים ירקות שורש אז גם אותם)
עכשיו מגיע השלב שיש לו שתי גרסאות:
גרסא אחת: מסדרים מעל הבצל את הבשר, מוסיפים את האורז, מסדרים ביצים בתוך האורז, מתבלים את המים ושופכים אותם בעדינות מעל, כך שיכסו כס”מ אחד מעל האורז
גרסא שתיים: אותה תפגשו במתכון הזה – מוסיפים את האורז, מטגנים אותו כדקה, מוסיפים את התבלינים, את העוף והביצים ואז מים לכיסוי
מה עדיף? מהניסיון שלי שתי הגרסאות טעימות באותה מידה. נסו מה מתאים ועובד לכם יותר.
תיבול:
יש כמה תערובות תבלינים שככל שהן מתבשלות יותר כך נפתחים בהם יותר ויותר טעמים
נונה דורה, הקציצות של ניסים, תערובת טאג’ין, תערובת ציידים
כל אחת מהתערובות האלה משתבחת ומתפתחת ככל שתהליך הבישול ארוך יותר.
אז אחת מהן או שילוב שלהן יהיה מושלם
מלח – יש כאן גם אורז וגם עוף ששניהם סופגים מלח ולכן טעם המים צריך להיות כמו מי ים (או כמו הזכרון שלכם מטעמם של מי ים) אז אל תפחדו להוסיף מלח ים או מלח מתובל (שהוא תמיד המועדף עליי)
אבקת שום שחור – היא לא מחוייבת המציאות פה, אבל טעמי האוממי שלה פשוט כל כך מוסיפים לתבשיל כמו גם הצבע שלה שכפית ממנה תעשה פה בהחלט הבדל.
יש לכם את הגרסה שלכם? שתפו אותנו! מחכים לראות את הסירים שלכם אצלנו בקהילה
והסרטון המלא של הכנת החמין מחכה לכם כמובן באינסטגרם שלנו.