משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד

שיתוף

אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד

אוזני המן ללא גלוטן מבצק פריך
ולא. הם לא מתפוררים. הם פשוט טעימים

יש יתרון בלהיות אמא עצמאית. אפשר לקחת  פסק זמן באמצע השבוע, כשכולם עדיין עובדים וברוב האתרים אין יותר מידי אנשים.

אז לפני שנתיים העמסנו את הבנות ואת כל הבגדים החמים ועלינו לצפון. לנסות לנוח. רגע לפני שתתחיל חגיגת התחפושות ואחרי הטירוף של פסח.


בחרנו להיות עצמאים בדיוק בשביל זה. כדי שנוכל לעצור לרגע את המירוץ ולרדת מהרכבת בכל תחנה שבא לנו.
תחילת מרץ, עוד רגע יסתיים החורף, החלטנו שנוסעים לצפון. נגענו בשלג, צפינו בציפורים, אכלנו טעים ובכל הזמן הזה הבנות מזכירות לי שוב ושוב: אמא, את זוכרת להכין לנו אוזני המן?? כשנחזור הביתה תכיני לנו אוזני המן??

איך מכינים אוזני המן ללא גלוטן?

אין אצלי בבית קמח לבן וגם לא סוכר לבן (רק למקרים חריגים ממש ופורים הוא לא אחד מהם)

וזה חשוב לי להעביר את המסר, גם לבנות, שאפשר אוזני המן בלי גלוטן. שאפשר שזה לא יהיה עם תועפות סוכר.

הדרך הכי פשוטה היא לקחת את אחד מקמחי ה”ללא גלוטן” ולהחליף אותו במתכון אוזני המן רגיל.

אבל הנה העניין, רוב הקמחים ללא גלוטן הם קמחים שמלאים בעמילנים, סוכרים ומיני מייצבים שאמורים לתת את התחושה של כאילו קמח רגיל.

שילוב של קמח שקדים וקמח טפיוקה יוצר בצק לאוזני המן ללא גלוטן שילדים אוהבים ומבוגרים מעדיפים.

אוזני המן ללא גלוטן שילדים אוהבים

 

כשזה מגיע לאפייה אני מעדיפה להשתמש בקמחים כמו שקדים וקוקוס ולעיתים טפיוקה.

הטפיוקה כאן חשובה כי היא נותנת את האלסטיות והקראנצ’יות של הבצק. אפשר להחליף אותה בעמילן תפוחי אדמה

למי שמחפש פתרון דל פחמימה, אפשר במקום 1 כוס טפיוקה להשתמש ב 2 כפות של קמח קוקוס

למי שרוצה את המתכון פרווה – פשוט להחליף חמאה בשמן קוקוס.

מה תעדיפו? מילוי פרג או מילוי שוקולד?

זו בדר”כ שאלת השאלות. מעדיפים מילוי פרג? או מילוי שוקולדי? או בכלל חלבה?

כמו שפעם סופגניות היו עם ריבה ומקסימום עם נגיעות של שוקולד והיום סופגניות זה עולם שלם של מילויים, ככה זה נהיה עם אוזני המן.

אפשר לשים בהם הכל: פרג, שוקולד, ממרח אגוזי לוז, אגוזים קצוצים מתובלים במייפל, טחינה מעורבבת עם מעט מייפל או דבש.

במתכון המצורף תמצאו בצק אחד וכמה רעיונות למילוי.

חשוב לדעת על פרג:

אם אתם לא אוהבים פרג אולי זה כי אתם לא אוהבים שהוא נתקע בין השיניים או שאולי טעמתם פשוט פרג לא טרי.

אין קיצורי דרך וכדי להנות מהטעם המיוחד של הפרג צריך לטחון אותו סמוך למועד השימוש ורק את הכמות שאתם רוצים להשתמש בה.

אם תקנו טחון מראש או תשמרו פרג טחון במקפיא, עדיין תקבלו פרג שממהר להתחמצן ולהתעפש ולאבד מטעמו וטריותו.

 

אז מה צריך?

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח שקדים
  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס מייפל טהור או 3 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 70 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה לציפוי

למילוי פרג: 

  • 1.5 כוסות פרג טחון טרי
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס
  • 50 גר’ חמאה
  • 2 כפות מייפל (ועוד לפי הטעם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון

למילוי חלבה:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף דבש

מה עושים עם זה?

  1. שמים את כל מרכיבי ההבצק במעבד מזון ומעבדים עד שמתחיל להתגבש כדור.
  2. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    בנתיים, מכינים את המילוי: 
  3. מילוי הפרג: בסיר על אש נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת או קרם הקוקוס, המייפל, הפרג ותמצית הוניל ומערבבים ברתיחה עדינה ממש עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את גרידת הלימון ומסירים מהאש ומצננים.
  4. מילוי צוף קקאו: מערבבים את כל הרכיבים יחד.
  5. מילוי חלבה: מערבבים את הרכיבים יחד, טועמים וממתיקים עוד אם רוצים.
  6.  מוציאים את הבצק ומרדדים בין שני ניירות אפיה לעובי של ½-1 ס”מ (כדי שיהיה קל לעצב את האוזן חשוב שלא יהיה דק מידי)
  7. קורצים עיגולים עם כוס או עם חותכן בגודל הרצוי
  8. שמים על כל עיגול כחצי כפית מהמילוי
  9. סוגרים בצורת אוזן המן וצובטים היטב את החיבורים
  10. מעבירים בעדינות לתבנית עם נייר אפייה, מצפים עם ביצה טרופה.
  11. אופים ב 160 מעלות עד שמתחיל להשחים כ 12 – 15 דקות, תלוי בתנור

 

תגובות

4 מחשבות על "אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד"

  1. Avatar פנינה דהן הגיב:

    אם רוצים להמיר את החמאה בשמן קוקוס מה היחס?
    האם ניתן להמיר את המייפל או הדבש בממתיק כמו סויטנגו האם ישנה את מרקם הבצק?
    תודה יקירה על כל המתכונים הנפלאים????

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      המרת שומנים היא 1:1 לגבי ממתיקים חלופיים אני לא יודעת להגיד כי לא ניסיתי. ותודה!!

  2. Avatar לאה הגיב:

    קמח קוקוס = קוקוס טחון ??

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      קמח קוקוס שונה במרקם שלו מקוקוס טחון. ובהתנהגות שלו (הוא סופח הרבה יותר נוזלים) הייתי מעדיפה קמח טפיוקה במקום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן