אוזני המן ללא גלוטן מבצק פריך
ולא. הם לא מתפוררים. הם פשוט טעימים
יש יתרון בלהיות אמא עצמאית. אפשר לקחת פסק זמן באמצע השבוע, כשכולם עדיין עובדים וברוב האתרים אין יותר מידי אנשים.
אז לפני שנתיים העמסנו את הבנות ואת כל הבגדים החמים ועלינו לצפון. לנסות לנוח. רגע לפני שתתחיל חגיגת התחפושות ואחרי הטירוף של פסח.
בחרנו להיות עצמאים בדיוק בשביל זה. כדי שנוכל לעצור לרגע את המירוץ ולרדת מהרכבת בכל תחנה שבא לנו.
תחילת מרץ, עוד רגע יסתיים החורף, החלטנו שנוסעים לצפון. נגענו בשלג, צפינו בציפורים, אכלנו טעים ובכל הזמן הזה הבנות מזכירות לי שוב ושוב: אמא, את זוכרת להכין לנו אוזני המן?? כשנחזור הביתה תכיני לנו אוזני המן??
איך מכינים אוזני המן ללא גלוטן?
אין אצלי בבית קמח לבן וגם לא סוכר לבן (רק למקרים חריגים ממש ופורים הוא לא אחד מהם)
וזה חשוב לי להעביר את המסר, גם לבנות, שאפשר אוזני המן בלי גלוטן. שאפשר שזה לא יהיה עם תועפות סוכר.
הדרך הכי פשוטה היא לקחת את אחד מקמחי ה”ללא גלוטן” ולהחליף אותו במתכון אוזני המן רגיל.
אבל הנה העניין, רוב הקמחים ללא גלוטן הם קמחים שמלאים בעמילנים, סוכרים ומיני מייצבים שאמורים לתת את התחושה של כאילו קמח רגיל.
שילוב של קמח שקדים וקמח טפיוקה יוצר בצק לאוזני המן ללא גלוטן שילדים אוהבים ומבוגרים מעדיפים.
כשזה מגיע לאפייה אני מעדיפה להשתמש בקמחים כמו שקדים וקוקוס ולעיתים טפיוקה.
הטפיוקה כאן חשובה כי היא נותנת את האלסטיות והקראנצ’יות של הבצק. אפשר להחליף אותה בעמילן תפוחי אדמה
למי שמחפש פתרון דל פחמימה, אפשר במקום 1 כוס טפיוקה להשתמש ב 2 כפות של קמח קוקוס
למי שרוצה את המתכון פרווה – פשוט להחליף חמאה בשמן קוקוס.
מה תעדיפו? מילוי פרג או מילוי שוקולד?
זו בדר”כ שאלת השאלות. מעדיפים מילוי פרג? או מילוי שוקולדי? או בכלל חלבה?
כמו שפעם סופגניות היו עם ריבה ומקסימום עם נגיעות של שוקולד והיום סופגניות זה עולם שלם של מילויים, ככה זה נהיה עם אוזני המן.
אפשר לשים בהם הכל: פרג, שוקולד, ממרח אגוזי לוז, אגוזים קצוצים מתובלים במייפל, טחינה מעורבבת עם מעט מייפל או דבש.
במתכון המצורף תמצאו בצק אחד וכמה רעיונות למילוי.
חשוב לדעת על פרג:
אם אתם לא אוהבים פרג אולי זה כי אתם לא אוהבים שהוא נתקע בין השיניים או שאולי טעמתם פשוט פרג לא טרי.
אין קיצורי דרך וכדי להנות מהטעם המיוחד של הפרג צריך לטחון אותו סמוך למועד השימוש ורק את הכמות שאתם רוצים להשתמש בה.
אם תקנו טחון מראש או תשמרו פרג טחון במקפיא, עדיין תקבלו פרג שממהר להתחמצן ולהתעפש ולאבד מטעמו וטריותו.
4 מחשבות על "אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד"
אם רוצים להמיר את החמאה בשמן קוקוס מה היחס?
האם ניתן להמיר את המייפל או הדבש בממתיק כמו סויטנגו האם ישנה את מרקם הבצק?
תודה יקירה על כל המתכונים הנפלאים????
המרת שומנים היא 1:1 לגבי ממתיקים חלופיים אני לא יודעת להגיד כי לא ניסיתי. ותודה!!
קמח קוקוס = קוקוס טחון ??
קמח קוקוס שונה במרקם שלו מקוקוס טחון. ובהתנהגות שלו (הוא סופח הרבה יותר נוזלים) הייתי מעדיפה קמח טפיוקה במקום