עוגת דבש שאי אפשר להפסיק לאכול!
במהלך השנים למדתי שעוגת דבש כמוה כמו כוסברה. יש כאלה שממש אוהבים אותה ויש כאלה שממש לא סובלים אותה.
באיזה צד של הסקאלה אתם?
יש כמה דברים שיכולים להוציא עוגת דבש מאיזון:
טעם מודגש וחזק מידי של דבש. לדבש שנאפה יש טעם מובחן. קרמלי חזק. וצריך לדעת לאזן ולעדן אותו.
התבלינים. חלק מהיופי של עוגת דבש היא היותה בית לתבלינים מתקתקים ועזי טעם כמו קינמון, מוסקט, ציפורן.
אלה תבלינים שהטעמים שלהם מאד מורגשים ומודגשים במיוחד אם קצת מגזימים בהם. הם משתלטים ואז הם יכולים להשאיר מעין טעם לוואי או טעם מתמשך שמתחיל טעים ונשאר לא נעים.
ועוד דבר שמאפיין עוגות דבש זה תוספות המתקה מעבר לדבש עצמו. כל תוספת כזו מכבידה על העוגה, מדגישה עוד יותר את הטעמים הקרמליים העזים של הדבש והתוצאה הרבה פעמים פשוט מעייפת אחרי ביס אחד.
אז איך בכל זאת מכינים עוגה שהיא גם רכה ונימוחה, גם מתובלת בדיוק, וגם עם טעמים עדינים של דבש?
- משתמשים רק בדבש בלי שום המתקה נוספת ונותנים לו להגיד את דברו לבד
- משתמשים רק בדבש דבורים טהור לא מחומם – תיכף נרחיב על זה
- מוסיפים תפוחים וקוקוס (האחרון ממש לא חובה) שיעדנו ויעססו את כל הסיפור.
- ובמקום שלל תבלינים במינונים שקשה לדעת איך תהיה התוצאה הסופית שלהם, קחו תערובת אחת עם טעמים מדוייקים ומאוזנים ופתרתם לעצמכם את עניין התיבול.
ועכשיו, עוד שנייה לפני המתכון, בואו נגיד כמה מילים על דבש:
אפשר להשיג היום שני סוגים של דבש: האחד, נוזלי, זול, כזה שאפשר למצוא על המדף בכל סופר. לרוב זה יהיה דבש שעבר חימום (ולכן הוא נוזלי) ואין לו שום ערך תזונתי כמו שמרבים להלל דבש (ובצדק).
לידו (ואולי לא בכל סופר ועל כל מדף) תמצאו דבש בוטיק, טהור, שלא עבר שום תהליך של סינון וחימום. לרוב הוא גם יהיה מגובש (או במצב נוזלי מאד סמיך) וזה יהיה דבש שמשמר את כל הערכים הבריאותיים שיש בדבש.
כן. יש הבדל משמעותי במחירים. וזה לגמרי ההבדל בין מוצר מתועש למוצר איכותי בעבודת יד
אל תתפשרו על הדבש שלכם.
וככל שניתן בשימוש יומיומי (שהוא לא הכנת עוגה) גם אל תחממו אותו כדי שיישמרו הדברים הרבים והטובים שיש בו.
ודבש -אין לו באמת תאריך תפוגה. אני מקווה שאתם יודעים. רק תקפידו לשמור אותו במקום ללא חום/שמש ישירה ותמיד תכניסו אליו כפית נקייה.
הוא מגובש וקשה? תטבלו את הכפית במים חמים ואז תגרפו לעצמכם כמה דבש שבא לכם.
ומילה אחרונה על המתכון: כשהוצאנו את התערובת המתוקה של איילת לקראת ראש השנה זה היה ברור שהיא תככב בעוגת הדבש.
אז רק שתדעו שההשראה למתכון הוא מאפרת מוסקוביץ שיש לה עוגת דבש ללא גלוטן הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
השתמשתי בעקרונות, ועשיתי את ההתאמות שלי ויצרתי אותה מושלמת בשביל התערובת החדשה והיא בהחלט. בהחלט ממכרת. גם העוגה…
***עריכה חשובה: נולד לנו קרם דבש מוקצף עם המתוקה של איילת, והוא בהחלט יכול להיות תחליף ראוי לשילוב של דבש ותערובת המתוקה
ואם כבר בדבש עסקינן אז אל תשכחו לבדוק את המתכון של הסלמון בדבש וטוסקנה והעוף בחוויאג’ ודבש
8 מחשבות על "עוגת דבש מתובלת ללא גלוטן"
בוקר טוב, האם מתאים להשתמש בקרם דבש והמתוקה של אילת במקום דבש טהור ?
תודה
ברור???? גם כתבתי את זה במתכון עצמו
אפשר במקום קמח השקדים להשתמש בקמח כוסמין / קמח לבן / קמח מלא?
לא. אלה קמחים שונים שמתנהגים אחרת. ממליצה לפנות לבלוג אפייה למשל של קרן אגם לעוגות על בסיס קמח רגיל
אם אני משתמשת בכמות כפולה זה יתאים לתבנית עגולה?
לדעתי כן
שנה טובה, עוגה פשוטה להכנה אבל מעולה, קרם דבש עם ג׳ינג׳ר וכמובן המתוקה של איילת. תודה על מתכונים נוספים מוצלחים. קציצות ברוטב רימונים ובכל מאכל התבלינים שלכם מככבים.
תודה רבה, תבורכו!
מרגש כל כך לקרוא. תודה❤️