במקור במקור המתכון הזה היה אמור להיות של כרובית צלויה.
כי בדיוק קיבלתי את משטח הצלייה של פאסט אנד קראסט וכשהלכתי לירקן, הכרובית עשתה לי חשק פשוט להעמיד אותה על המשטח ולתת לה להצלות.
בדיוק ככה
אלא מה, הכנתי באותו היום פלפלים ממולאים ונשאר לי מילוי. אני מסתכלת על המילוי, מסתכלת על הכרובית ו…הופה. נהייתה הכרובית לא רק צלויה אלא גם עם מילוי.
אז הנה העניין:
הכרובית יכולה לצאת נפלאה גם בלי המילוי. צלויה, קריספית וממש טעימה
המילוי יכול להיות גם רק המון ירקות, יחד עם דגנים או כל חלבון צמחי שתחליטו.
ולא חייבים את המשטח למרות שהוא משדרג את החיים. אפשר לצלות פשוט על תבנית.
ועכשיו בואו נדבר רגע על כרובית. עז תלם, הקדיש לה ספר שלם. ובהחלט יש מה לדבר עליה.
קודם את הכרוביות הכי יפות ונקיות תמצאו בחורף.
בקיץ, כשחם, יש יותר סיכוי שתמצאו בכרוביות “חברות קטנות” שמצטרפות אליה. אז כדאי להקפיד לפרק אותה ולשטוף היטב.
בתזונה נקייה ובמיוחד כזו שהיא ללא גלוטן, יש שני יתרונות בולטים לכרובית
היתרון האחד זה שהיא ירק דל פחמימה. יש בה בסה”כ 5 גר’ פחמימה ל 100 גר’
היתרון השני זה שאפשר להכין איתה אינסוף סוגים שונים של מנות. אפשר לאכול אותה טריה, צלויה, מטוגנת, מבושלת, טחונה לפירה ואפילו אפשר להכין ממנה בצק לפיצה או לקרקרים.
היא מקבלת באהבה כל תערובת שנשדך לה (שזה יתרון בונוס)
בעודי כותבת את כל המעלות אני גם אגיד שלכרובית, במיוחד כשהיא מבושלת, יש טעם מאד מובחן. יש אנשים שפחות מתחברים לטעם הזה. מצד שני מצאתי כשהכרובית קראנצית – טרייה או צלויה אני ממש אוהבת אותה.
כמה הערות חשובות לפני המתכון:
איזו כרובית לבחור? תבחרו אותה יפה. שימו לב שאין עליה מכות, או כתמים חומים או שחורים, שהיא לבנה ומושכת את העין. והעלים שלה ירוקים ולא נבולים. את הגודל תבחרו לפי כמות הסועדים.
למה מבשלים לפני? בישול או יותר נכון אידוי מקדים של הכרובית הופך את תהליך הצלייה לקצר יותר. לא ממש מוכרחים האמת לאדות. היא יכולה לצאת נפלאה גם בלי. פשוט יהיה צריך לצלות אותה בערך כפול בזמן ולהיות עירניים שהיא יוצאת רכה ופריכה.
אם ממלאים אותה, החלק של האידוי חשוב כדי שיהיה קל יותר למלא
אפשר לבשל אותה בסיר עם מעט מים ואפשר גם לאדות אותה במיקרוגל
את המילוי גם מטגנים לפני? אפשר שלא, ואז שוב, כדאי לתת לכרובית יותר קצת יותר זמן צלייה.
אני טיגנתי לפני את הבשר ותיבלתי אותו, מה שלדעתי הוסיף מימד נוסף לטעמים.
למלא לא לדחוס! את המילוי תכניסו כמה שאפשר בחללים שנוצרים בין הפרחים. שימו לב לא לדחוס מידי כדי שהכרובית לא תתפרק
רוצים להשוויץ בכרובית היפה שיצאה לכם? רוצים לשאול איזו תערובת תתאים אם אין לכם טאג’ין?
הצטרפו לקבוצה הכי מבשלת ותומכת שיש “קהילת התבלינים של איילת”
ואחרון חביב…בסוף המתכון תמצאו קישור לכל התבלינים שאת צריכים עבור מתכון. אותם אתם יכולים לקנות כאן ורק להוסיף כרובית ובשר ואתם מסודרים.