משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

כל השימושים לקרם דבש מתובל

שיתוף

הקדמה

את הדבש המתובל פיתחנו ביחד עם טוביה דיקמן ממכוורת צוף שבגליל. טוביה הוא דבוראי ותיק ומומחה לדבש וממרחי צוף.

ביחד רקחנו דבש שונה מכל מה שטעמם.

נתחיל מהגלם. דבש טהור וטבעי שלא חומם ולא טופל בשום אמצעי, אותו אנחנו מקציפים בעזרת מקצף בלון עד שהוא מקבל

מרקם אוורירי וקרמי להפליא שפשוט כיף לאכול ככה, עם כפית.

לכל הטוב הזה אנחנו מוסיפים את תערובת המתוקה של איילת שבה יש קינמון, ציפורן, הל, ג’ינג’ר, ואגוז מוסקט. בגרסה השנייה יש לנו קרם דבש שמתובל בג’ינג’ר מתוק פיקנטי.

אז מה עושים עם זה?

הכי קל ופשוט 

לערבב כפית דבש מתובל בכוס מים חמים לתה מתוק וטעים במיוחד.

לזלף מעל פירות טריים

להוסיף למוזלי או לגרנולה

להמתיק משקאות חמים כמו סיידר תפוחים ותה

בקינוחים ועוגות

אפשר להחליף דבש בדבש מתובל בכל מתכון. למשל, בעוגות תפוחים או דבש ובכלל, בגרנולה, בעוגיות שונות, מוס שוקולד ודבש. כל מאפה שחשבתם להוסיף אליו דבש יכול לעבוד כאן. פה יש מתכון נפלא לקראמבל תפוחים.

אגב, נסו את הקינוח הבא

לוקחים גוש של גבינת ריקוטה (לא הממרח, אלא הגרסה היותר מוצקה). עליו מזלפים דבש מתובל, שמן זית איכותי מעט מלח שום לימוני ופלפל שחור ורבע כפית המתוקה של איילת.

צולים על 200 מעלות כ-עשר דקות עד שהגבינה משחימה קלות בצדדים. מגישים לצד פירות טריים ועוד קצת קרם דבש מתובל לחיזוק.

במנות עיקריות

אבל לא רק עם קינוחים אפשר לשלב דבש מתובל. אני אוהבת להכניס אותו גם למתכונים של עופות צלויים למשל, או לזלף מעל נתח של בשר צלוי.

הוא נותן מתיקות מעודנת ואת הארומה העדינה של המתובלת. תנסו את זה בבית.

נסו להוסיף אותו מעל סלמון צלוי, בשילוב עם לימון, עשבי תיבול וחרדל אי אפשר לטעות.

להמתקה של רטבים עשירים. אחד הכללים הכי בסיסיים בבישול הוא לנטרל חומציות בעזרת מתיקות, השילוב של השניים מאזן טעמים באופן נפלא. בכל מתכון שבו יש רוטב עגבניות למשל, אפשר להוסיף כף של דבש מתובל במקום הסוכר הלבן. זה בריא יותר וטעים יותר.

ועל הדרך, אני גם מצרפת מתכון שאני מכינה בצ’יק בבית

פרגיות (אפשר גם פילה עוף במקום)

2 כפיות אבקת בצל

1כפית תערובת לילו ספייס (כל תערובת שתבחרו תתאים כאן. בחיי).

1 כפית מלח מתובל/צ’ילי/גריל/לימוני/סופגי

ו1/3 כוס שמן זית

2 כפיות קרם דבש  שפתחתי בטיפה מים.

שמים הכל על הפרגיות

מעסים היטב

מחממים מחבת יבשה או גריל או את התנור על 200 מעלות וצולים.

כמה ירקות ליד, טחינה ואתם מסודרים.

בכריכים רבותיי, בכריכים

וכמובן, איך אפשר כמו השימוש שלשמו התכנסנו.

קרם דבש הוא לפני הכל ממרח מנצח שישתלב נהדר בכל כריך. גם מתוק וגם מלוח.

פרוסת חלה עבה עם שכבת חמאה צהובה ורכה ומעליה קרם דבש מתובל

למתקדמים: מוסיפים לחמאה ולדבש פרוסת אמנטל או גבינה אחרת שיש בה מעט חריפות כמו אמנטל, צ’דר, טום, גם טל העמק תעבוד פה יפה. חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ. זה הכל.

בגרסה הבשרית: אפשר לתבל בדבש את נתחי הבשר עצמם, למשל פסטרמה ביתית או רוסטביף, או להוסיף זילוף דבש לכריך עם מיונז, ירקות שאוהבים (חסה, עגבניה ובצל זה הכי הכי), ולמי שאוהב, כמה טיפות של בלסמי מצומצם, ונגיעות של סמוקי לילו.

דבש מתובל, מוצר מעדנייה נפלא ומקורי ומפתיע. עכשיו, כשאנחנו כבר ממש עמוק בחגים, זאת הזדמנות מצוינת לנסות אותו, להעניק אותו לקרובים ולחברים. ושתהיה לנו שנה מתוקה ומתובלת.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן