משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

דובשניות מתובלות ללא גלוטן

שיתוף

דובשניות מתובלות ללא גלוטן

כמה קל להכין דובשניות ממכרות ללא גלוטן ולא רק לראש השנה

כילדה לא אהבתי דובשניות כי היה להן תמיד טעמי דבש חזקים מדי, תעשייתיים מדי, מתוקים מדי.
וכל מה שהיה בדמות – עוגת או עוגיות דבש היה ממני והלאה.
אבל הנה הצלחתי למצוא את האיזון העדין בין התיבול למתיקות,
ולא רק זה אלא גם במתכון לדובשנית ללא גלוטן שהיא פשוט ממכרת.

צילום: נמרוד סונדרס

אחד הדברים המיוחדים במתכון הוא התיבול.
אני השתמשתי במתוקה של איילת ובדבש המתובל.
אפשר באותה מידה לתבל עם גראם מסאלה או הקסם הצרפתי
ואפשר פשוט – רק קינמון ונגיעה של אגוז מוסקט.
ותשובה מראש לשאלה שאני בטח אקבל לא מעט: אם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?
אז התשובה היא – לא.
קמחי דגנים – חיטה, חיטה מלאה, כוסמין מתנהגים ביניהם כמעט אותו הדבר, אך הם שונים מקמחי אגוזים כמו שקדים.
אז אי אפשר להחליף ביניהם.
אבל בהחלט אפשר לקחת מתכון מוכר של דובשניות ולהשתמש בתיבול שלנו ובדבש המתובל.
אם אתם מכינים את העוגיות האלה, אל תשכחו לפרגן לנו בצילום ותיוג באינסטגרם או לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

אז מה צריך?

  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 3 כפות שמן זית עדין או חמאה מומסת
  • 1/4 כוס דבש (אני מעדיפה את הדבש המתובל)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • 1 כפית המתוקה של איילת / קסם צרפתי / קינמון
  • קורט מלח
  • אופציונלי: אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות או שוקולד מומס לטבילת העוגיות המוכנות

מה עושים עם זה?

1. מחממים את התנור ל 170 מעלות
2. בקערה טורפים היטב את הביצה, השמן, הדבש ותמצית הוניל
3. מוסיפים לקערה את קמח השקדים, אבקת סודה לשתייה, קורט מלח והתיבול
4. מערבבים עם כף עד שנוצר בצק (הוא לא חייב להיות אחיד. אבל פשוט מתגבש לבצק רך)
5. נותנים לבצק לנוח כרבע שעה
6. מכינים תבנית עם נייר אפייה ובידיים רטובות / משומנות יוצרים כדורים מהבצק בגודל כדור פינג פונג או אפילו קטן מזה
7. אפשר להכין קערה עם אבקת סוכר ולגלגל כל כדור באבקה
8. מסדרים את הכדורים בתבנית על נייר האפייה ומועכים אותם טיפה עם היד
9. מכניסים לתנור ואופים למשך כ-12 דקות. העוגיות צריכות לצאת מעט תפוחות וזהובות
10. מוציאים ומצננים ומתאפקים ממש לא לאכול ישר מהתבנית
מומלץ לשמור את העוגיות בקופסא אטומה למשך יומיים שלושה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן