המתכון הוא של סופגי, הצלם שלנו
איך מכינים קארי ירוק שהוא הבסיס למגוון מנות
כשהצלם שלי מבשל זו חגיגה לעיניים ולחיך.
הוא מבשל ממש כמו שהוא מצלם. מלא צבע, מלא טעמים, מרגש. טעים!
ואחד הדברים שאני כל כך מעריכה בו זה שהוא קצת כמו חוקר אוכל או בישול
הוא מחפש השראות באינסטגרם ובבלוגים ולוקח מנות ועושה עליהן את התאמות והווריאציות שלו
ואין יום (מה יום? שעה) שאני לא מקבלת ממנו איזו תמונה או לינק למתכון חדש או שיטת בישול חדשה או משהו שהוא חייב לנסות.
והדבר שאני הכי אוהבת בו זה את הצניעות שבו. הוא מעיז, הוא מנסה, הוא מאלתר (כמו כל טבח טוב) הוא לומד והתמונות שהוא שולח לי תמיד, תמיד מעוררות תיאבון.
יום אחד פשוט ביקשתי ממנו: תביא מתכון מסודר ונפרסם בבלוג. שכולם יהנו!
קארי קווים לדמותו
כמו מתכון הקארי עוף שפרסמתי (והיה אחד המתכונים הראשונים שלי שהוא צילם) הוא תבשיל עשיר בטעמים ומרכיבים והיופי בו זה היכולת לגוון איתו כל פעם מחדש.
בין אם זה לשנות / להחליף/ להוסיף / להוריד מרכיבים לפי מה שיש בבית באותו הרגע, ובין אם זה לשנות את התיבול ולהפוך אותו מקארי ירוק לקארי צהוב או אדום – שוב, לפי מה שמתאים לכם עכשיו וגם לפי מה שיש עכשיו במקרר או במזווה.
ועוד יתרון בקארי – זו ארוחת צהריים או ערב שמאד קל ופשוט להכין במינימום זמן ומי כמוכם יודעים שאני תמיד מעדיפה מנות שדורשות מאמץ מזערי ומקסימום טעם.
במתכון הזה, סופגי השתמש באבקת הקארי שלנו ובמחית קארי ירוק.
המחיות המועדפות עליי הן אלו של aroyd כי הן נקיות לגמרי מחומרים משמרים וסוכרים ועוד כל מיני שמות מוזרים של מרכיבים. יש בהם נטו תבלינים. יש בכמה צבעים: אדום, צהוב, ירוק, סגול וכל אחד מהם מאופיין בטעמים וברמת חריפות מעט שונה.
אפשר להשיג אותם בחלק מהסופרים ומעדניות או חנויות טבע
אבל גם אם לא מצאתם, זה לא נורא. אפשר גם בלעדיהן.
סופגי ממליץ להשתמש בתמצית עליי כפיר או בעלים היבשים. גם כאן, זו המלצה, לא חובה. זה עוד נותן טעם אבל הוא לא הכרחי..
דבר חשוב לדעת זה שהמנה נעה בטעמים בין חמוץ, מתקתק וחריף. הבצל וקרם הקוקוס יכולים לדאוג למתקתקות אבל אם אתם מרגישים שחמוץ לכם מידי או חריף לכם מידי – שימו טיפה מייפל או סוכר קוקוס.
עוד מילה על מוצרי הקוקוס שבמתכון: יש מגוון מוצרים על מדפי הסופר וחנויות הטבע. וגם יש כמובן גם אצלנו את המוצרים המדהימים של ג’מוקה. למה דווקא הם: כי מדובר במוצר שהוא נקי מתוספים לחלוטין,
כי שמן הקוקוס לא מזוכך, כי קרם הקוקוס הוא נטו מיצוי הקוקוס ותוספת מים לנוזליות ולא כל מיני מסמיכים, מייצבים ושאר חומרים לא ברורים.
והנה עוד שדרוג אפשרי למנה: להוסיף לה כף מפתיתי הקוקוס שיוסיפו מרקם קארנצ’י מגניב