קינוח קל שמכינים כשהאורחים עוד רגע בדלת
מיכל היא חברה שלי מהימים שהתאמנתי בקרוספיט.
היא צעירה ממני בלפחות 20 שנה אבל היא הצליחה להיכנס אליי ללב מהרגע הראשון.
יש משהו באנשים שמביאים את עצמם כפי שהם, בלי פוזות, עם חיוך ענק וחום שיוצא מהם, שגורמים לי להתאהב בהם מהרגע הראשון.
ובגלל שמיכל בתזונת הפליאו, אז אנחנו אוהבות לשתף אחת את השנייה במתכונים שווים שאנחנו מוצאות ברשת או מאלתרות בעצמנו
ככה היה כשמיכל הגיעה עם קינוח לארוחת שישי. 3 שכבות שונות של טעמים, נראה מלא עבודה, אבל דקה אחרי היא שלחה לי את המתכון וזה – הכי פשוט בעולם והכי חשוב – בלי גלוטן.
כאלה מתכונים אני אוהבת. שאפשר להכין כשהאורחים בדרך.
מאז, זה הפך להיות הקינוח האולטימטיבי בארוחות חגיגיות במיוחד. ואני כרגיל, עשיתי את התאמות והשינויים שהיו נראים לי נחוצים כדי לשדרג אותו ולתת לו עוד טאצ’ מעניין.
הקינוח מורכב מ 3 שכבות:
שכבת בצק שנאפית 10 דקות בתנור
שכבת קרמל טחינה שמבושלת 5 דקות על הכיריים
ושכבת שוקולד שמכינים בדקה אחת
הזמן היחיד שצריך לעבור הוא הזמן שהקינוח עובר הקפאה של חצי שעה – שעה.
לקרמל טחינה כמו גם לשכבת הבצק, הוספתי מלח צ’ילי.
למלח יש כל מיני תכונות מעניינות. אחת מהן היא שהוא מעצים טעם מתוק.
לכל מנה מתוקה שאתם מכירים, תוסיפו קורט מלח, והמתיקות תתעצם.
ביפן אפילו אוכלים גלידה עם מלח מעל. נשמע מזעזע, אבל מסתבר שזה הופך את הגלידה למתוקה וטעימה עוד יותר.
והצ’ילי נותן כאן עוד “קפיצה” קטנה של טעם. אפשר גם פשוט מלח הימלייה או קצת מלח אטלנטי.
לשכבת הבצק הוספתי פתיתי קוקוס. הם יוצרים את השכבה קראנצ’ית יותר ומוסיפה למרקם הטעמים.
מי שלא אוהב קוקוס יכול לוותר, אבל אם החלטתם להוסיף – עדיף להשתמש בפתיתי קוקוס ולא פשוט בקוקוס טחון – המרקם והטעם, שונים לחלוטין.
ולא פחות חשוב. זה קינוח שבקלות אפשר להכין אותו טבעוני או פרווה או חלבי, לבחירתכם.
ההמלצה שלי: תשמרו את המתכון הזה במקום שקל לכם לגשת אליו כדי שהוא יהיה “בשלוף” בכל פעם שבא להם פינוק מתוק או אורחים עוד רגע עומדים בדלת.
4 מחשבות על "חיתוכיות קרמל טחינה ללא גלוטן"
סילאן או דבש במקום מייפל יעבוד?..
בהחלט
איילת היקרה, אנחנו מתים על החיתוכיות האלה, עושים אותן המון ומפיצים את הבשורה לכל עבר. בכל פעם שמכינה אני לא בטוחה, אז הנה אני שואלת 🙂 1/2 כוס הטחינה – בשכבת הקרמל טחינה – הכוונה לטחינה גולמית או מדוללת במים?
הכוונה לטחינה גולמית