לביבות זוקיני וגבינה במיוחד לחנוכה
חנוכה הוא חג עתיר מאכלים מטוגנים.
הסיבה היא כמובן נס פח השמן, ולכן יש מצווה על אכילת מאכלים שטוגנו בשמן.
אבל אנחנו גם ככה עם עתיר חגים וקלוריות אז לא יקרה דבר אם את נס פח השמן נציין באפייה בתנור.
ועכשיו תשמעו מה אני גיליתי שלא ידעתי, ואם חידשתי לכם זכיתי, ואם לא, אז אתם בטח גאים בי שסוף סוף גיליתי ש
בחנוכה זו מצווה לאכול לא סתם לביבות אלא לביבות גבינה.
הידעתם?
מסתבר שאחד הניסים שקרו לעם היהודי הוא בזכות…גבינה!
הסיפור הוא שאישה אחת ,יהודיה הצליחה להתחבב על המצביא היווני. באחד הערבים היא הגישה לו גבינה מלוחה מאד וטעימה, שעוררה בו צמאון רב. מיהרה האישה ומייד השקתה אותו ביין עד שהשתכר. וכשנפל שיכור, כרתה את ראשו והודיעה על כך ליהודים, שמיהרו להתקיף את מחנה האויב וכמובן שהם ניצחו.
והנה למה אנחנו אוכלים לביבות גבינה בחנוכה
ולביבות, לבביות שכמותן, הן גם מלאות יצירתיות, אפשר להכין אותן ממגוון כל כך רחב של חומרי גלם, כמעט מכל ירק, טרי או מבושל.
רק נוסיף לו חומר מקשר כמו ביצה או תחליף שלה, ואם צריך אז גם חומר מדביק כמו סוג של קמח, ונוסיף טעמים ואולי גם כמה הפתעות, נלבב בשמחה ונטגן בשמן או לחילופין נזלף שמן ונאפה בתנור.
זה יכול להיות פתרון מושלם לארוחת שאריות כמו האורז שנשאר מאתמול, או טונה מקופסא או תפוחי אדמה מבושלים
או הפתרון האולטימטיבי לירקות שעוד רגע “נגמר להם הסוס” במקרר
וזה גם פתרון סופר יצירתי להנגיש למשפחה ובעיקר לילדים עוד דרכים מגוונות לאכול ירקות.
אני מזמינה אתכם דרך אגב, לאינסטגרם שלנו, כדי לשתף אותנו בלביבות שאתם אוהבים להכין. תתבלו, תצלמו, ואל תשכחו לתייג אותנו #התבליניםשלאיילת
ועכשיו אנחנו מגיעים ללביבות זוקיני.
זוקיני בניגוד לקישוא, פריך יותר, ונוזלי פחות. לכן אני אוהבת אותו יותר בלביבות ופשטידות אבל זה לגמרי עניין של העדפה ואפשר להשתמש כאן בקישואים ולא בזוקיני
הגבינה – כל גבינה קשה ומלוחה תעבוד כאן.
בכוונה לא המלחתי מייד בהתחלה כדי לבדוק מה תהיה רמת המליחות שיוסיפו הגבינות ללביבה. ההמלצה שלי היא להכין אחת, לטעום ואז להחליט כמה טעם עוד להוסיף לבלילה.
באופן אישי בחרתי בגבינות של משק יעקבס כי אני אוהבת לפרגן לעסקים מקומיים מה גם שאני מאד אוהבת את איכות הגבינות שלהם, אבל כל גבינה שאתם אוהבים וזמינה לכם – תתאים כאן.
בגלל שמדובר בשני חומרי גלם “רטובים” הזוקיני והגבינות, אז מעבר לעובדה שחשוב לסחוט את הזוקיני היטב, הוספתי כאן קמח שקדים שיהיה על תקן המחבר. מה שכמובן מבטיח שהלביבות הן ללא גלוטן.
אפשר גם קמח רגיל ואם כבר אז קמח כוסמין
תיבול: הרגיש לי שהשילוב חומרי הגלם דורש כאן שום ואיזו נגיעה עוקצת אז בחרתי את ספייסי עדנה. אבל כל תערובת תבלינים שאתם אוהבים תתאים כאן. גם האדומות העשבוניות כמו לילו ספייס, ונציה או פילדלפיה, וגם הירוקות יותר כמו בלקן או עשבי תיבול
ומלח, כמובן, איך לא, מלח מתובל ואם אתם רוצים עוד טיפה עוקצנות אז כמובן המלח צ’ילי.
עוד מילה על התיבול: יש שני דברים שהוספתי שהם משמעותיים כאן בטעם. עשבי תיבול טריים. שלעולם יתנו טעם מובחן ורענן יותר מאשר תבלינים יבשים, ופרוסה אחת של ליים שאחראית על טעם חמצמץ עדין ומאד מרענן בלביבה.
טיגון או אפייה
אין ספק שטיגון מייצר בדרך כלל לביבות פריכות יותר מאשר אלה האפויות, אבל הפעם העדפתי את התנור. התערובת מאד רכה, והטיגון לא היטיב איתה. דווקא אפייה בתנור, איפשר לתערובת להתמצק ולהתחבר יחד והתוצאה הייתה פשוט טעימה
להגשה, ערבבתי יוגורט כבשים של משק יעקבס, עם כפית תערובת ספייסי עדנה שגם מככבת בלביבות עצמן.
במחברת המתכונים שלי תמצאו עוד מגוון רעיונות ללביבות כמו לביבות גניש, לביבות אפונה, לביבות עדשים כתומות או ירוקות, וכמובן לביבות תפוחי אדמה וירקות.