איך מתחממים מבפנים בחורף? מכינים משקאות חמים ומתובלים
בכל חורף אנחנו מחפשים דרכים להתחמם. מפעילים את המזגנים, ראדיטורים, תנורי גז, נפט או חום נעים של הקמין
קונים בגדים מחממים, נעליים מחממות, שמיכות מפנקות ודואגים להיות עטופים.
אז נכון שאומרים שהחורף בארץ הוא לא באמת חורף ועדיין קר. יש ימים שאפילו מאד.
אחת הדרכים להתחמם היא השילוב של הבפנים והבחוץ.
יש משהו מאד מחמם ומפנק בלחבק כוס מלאה משקה חם, מתובל שמחמם אותנו גם מבפנים.
אז הכנתי לכם כמה משקאות חורף מחממים במיוחד.
הצ’אי שלנו, שכפית ממנו בכוס מים חמים או חלב (כלשהו) חמים, זה כל מה שצריך. ובגלל שיש בו גם עלי שושנים וגם קינמון, לטעמי, בכלל לא צריך להמתיק אותו. הם נותנים טעם מתקתק ונעים.
ככל שהחליטה תשהה יותר במים, היא תהפוך להיות כהה יותר וחזקה יותר בטעמים. תחליטו אתם, מה רמת החוזק שאתם רוצים.
חליטת העלים גם היא חליטה מחממת ומלאת טעמים
אפשר פשוט לקחת תבלינים מחממים כמו קינמון ואניס ולהוסיף להם כפית אחת של המתוקה של איילת שכל כולה תבלין מתקתק ומחמם. לערבב עם מים חמים, אפשר להוסיף קצת חלב או שמנת אם רוצים ולהתענג
ואיך אפשר חורף בלי שוקו חם?
הבנות שלי מאד אוהבות לפתוח את הבוקר עם שוקו חם. גיליתי שבכל ניסיונות ההכנה, שוקו מבושל הוא השוקו שהכי טעים להן
אני מרתיחה בקלחת או סיר קטן, שמנת וחלב, אבקת קקאו הולנדית, ממתיקה קצת וכמובן איך לא, מתבלת ברבע כפית של המתוקה של איילת.
השילוב של החלב החם, עם התבלינים המחממים והמתיקות של הקקאו, הופכים את זה פשוט לתענוג.
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולד (חלב או מריר. 3 קוביות לכוס), אפשר להשתמש בתחליף חלב צמחי ואפשר לשלב בין חלב למים.
כדאי לזכור שאבקת הקקאו ההולנדית היא עשירה מאד בטעמים ובשומן ולכן טעמה חזק. וכדאי לשים כפית שטוחה ולהוסיף רק אחרי שטעמתם.
בגזרת ההמתקה, אני משתדלת להשתמש במייפל או סוכר קוקוס, אבל אפשר בהחלט להמתיק בכל דרך שאתם אוהבים
וכמובן, ששוקו, יכול בקלות להפוך להיות גם משקה מבוגרים אם נוסיף לו שוט אלכוהולי, עדיף אחרי הבישול.
איזה משקה מחמם לכם את החורף?
שתפו אותנו באינסטגרם שלנו או בקבוצת הפייסבוק קהילת התבלינים של איילת
ואם כבר חורף ומשקאות מחממים, אתם יודעים שגם לכוסות יש כאן משמעות ומקום של כבוד. לכבוד הצילומים, הצטיידתי בכוסות הקרמיקה היפיפיות המיוחדות של סיגל אופיר.