משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

פנקייק שוקולד צי’פס בתבנית אחת

שיתוף

פנקייק שוקולד צי’פס בתבנית אחת

אני לא יודעת מתי אתם קוראים את הפוסט הזה. אבל כשהוא נכתב, אוגוסט היה בשיאו שם בחוץ.

שלוש בנות, שלושים מעלות, עבודה שוטפת ומרחוק מציצים החגים.

לא מזמן, נתקלתי בתכנית בישול מהיר, מתכונים בעשר דקות ובאחד הפרקים היא הדגימה איך היא מכינה לכולם פנקייק מהיר.

במקום לעמוד מול המחבת פנקייק אחרי פנקייק, כל הבלילה נכנסת לתבנית ויאללה לתנור.

אז כמובן שהייתי חייבת לנסות. פנקייק זה תמיד כיף להכין ולאכול.

יש כל כך הרבה דרכים כיפיות לגוון את המתכון המקורי ועם השנים אספתי לי כמה מתכוני חובה.

 

טיפים לשדרוגים ושיפורים

את המתכון המקורי של הפנקייק אי אפשר לפספס.

קמח, נוזל, ביצה, אבקת אפייה, מעט שמן, סוכר למי שאוהב וסיימנו.

ובדיוק בגלל שהבלילה המסורתית כל כך בסיסית, היא מקבלת באהבה כל תוספת ושינוי.

תוספות מתוקות –  כפית של המתוקה של איילת לטעם קינמון עדין מאוד שמוסיף כל כך.

אבל, למה ללכת רק על המובן מאליו? כשאפשר להוסיף לבלילה גם חצי כפית הקסם הצרפתי וחצי כפית אבקת שום שחור, כן אבקת שום שחור.

תוספות מלוחות – בגרסה המלוחה אפשר לחגוג עם כל תערובות התבלינים כמעט. חגיגה ירוקה, טנאסיס, או חגיגת עגבניות.

טופינג לפנקייקים הכי טעימים

פנקייקים קטנים עם תוספות

צילום: נמרוד סונדרס

כמעט תמיד, כשאני מכינה פנקייקים, אחת הבנות או כולן בבת אחת, רוצות להצטרף.

פנקייק זאת מנה שילדים אוהבים להכין ולאכול. ועם השנים הבנתי שהתוספות שמעל הופכות להיות חלק מהחוויה, וזה גם כל כך יפה.

טופינג – אפשר ללכת לכל כיוון שאוהבים. שבבי שוקולד צי’פס, פירות חתוכים כמו בננה, ענבים, אוכמניות ותותים. אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס, עוגיות, בייגלה.

כשמכינים פנקייק בתבנית גדולה אפשר להוסיף על כל פרוסה תוספת אחרת, או לתת לילדים לקשט ולבחור את התוספות שהם אוהבים.

רטבים – השילוב המנצח, בעיני, הוא נגיעה של רוטב ותוספת קרנצ’ית.

רוטב שוקולד –  זה הכי קל – ממרח שוקולד או שוקולד מומס.

קרם דבש עם המתוקה של איילת ושבבים של שקדים, ויש עוד גרסה שאני מתה עליה – רבע כוס מייפל אמיתי, שתי כפות טחינה ורבע כפית המתוקה של איילת.

 

למתכון לפנקייק סיני בשלושה מרכיבים בלבד היכנסו לכאן

למתכון לפנקייק הטבעוני היכנסו לכאן

 

מה צריך?

  • 1 ורבע כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • מעט תמצית וניל
  • רבע כפית מלח
  • 75 גרם חמאה
  • כוס שבבי שוקולד צ’יפס
  • אופציונלי: כפית המתוקה של איילת

מה עושים עם זה?

  1. מדליקים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שבבי השוקולד עד לקבלת בלילה חלקה.
  3. שופכים לתבנית מלבנית משומנת.
  4. מוסיפים את השוקלד מעל בפיזור אחיד על כל התבנית.
  5. אופים כ-12 דקות, עד שהבלילה יציבה וזהובה.
  6. מוציאים, מצצנים קלות וחותכים לריבועים.

בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן