אני לא יודעת מתי אתם קוראים את הפוסט הזה. אבל כשהוא נכתב, אוגוסט היה בשיאו שם בחוץ.
שלוש בנות, שלושים מעלות, עבודה שוטפת ומרחוק מציצים החגים.
לא מזמן, נתקלתי בתכנית בישול מהיר, מתכונים בעשר דקות ובאחד הפרקים היא הדגימה איך היא מכינה לכולם פנקייק מהיר.
במקום לעמוד מול המחבת פנקייק אחרי פנקייק, כל הבלילה נכנסת לתבנית ויאללה לתנור.
אז כמובן שהייתי חייבת לנסות. פנקייק זה תמיד כיף להכין ולאכול.
יש כל כך הרבה דרכים כיפיות לגוון את המתכון המקורי ועם השנים אספתי לי כמה מתכוני חובה.
טיפים לשדרוגים ושיפורים
את המתכון המקורי של הפנקייק אי אפשר לפספס.
קמח, נוזל, ביצה, אבקת אפייה, מעט שמן, סוכר למי שאוהב וסיימנו.
ובדיוק בגלל שהבלילה המסורתית כל כך בסיסית, היא מקבלת באהבה כל תוספת ושינוי.
תוספות מתוקות – כפית של המתוקה של איילת לטעם קינמון עדין מאוד שמוסיף כל כך.
אבל, למה ללכת רק על המובן מאליו? כשאפשר להוסיף לבלילה גם חצי כפית הקסם הצרפתי וחצי כפית אבקת שום שחור, כן אבקת שום שחור.
תוספות מלוחות – בגרסה המלוחה אפשר לחגוג עם כל תערובות התבלינים כמעט. חגיגה ירוקה, טנאסיס, או חגיגת עגבניות.
טופינג לפנקייקים הכי טעימים
כמעט תמיד, כשאני מכינה פנקייקים, אחת הבנות או כולן בבת אחת, רוצות להצטרף.
פנקייק זאת מנה שילדים אוהבים להכין ולאכול. ועם השנים הבנתי שהתוספות שמעל הופכות להיות חלק מהחוויה, וזה גם כל כך יפה.
טופינג – אפשר ללכת לכל כיוון שאוהבים. שבבי שוקולד צי’פס, פירות חתוכים כמו בננה, ענבים, אוכמניות ותותים. אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס, עוגיות, בייגלה.
כשמכינים פנקייק בתבנית גדולה אפשר להוסיף על כל פרוסה תוספת אחרת, או לתת לילדים לקשט ולבחור את התוספות שהם אוהבים.
רטבים – השילוב המנצח, בעיני, הוא נגיעה של רוטב ותוספת קרנצ’ית.
רוטב שוקולד – זה הכי קל – ממרח שוקולד או שוקולד מומס.
קרם דבש עם המתוקה של איילת ושבבים של שקדים, ויש עוד גרסה שאני מתה עליה – רבע כוס מייפל אמיתי, שתי כפות טחינה ורבע כפית המתוקה של איילת.
למתכון לפנקייק סיני בשלושה מרכיבים בלבד היכנסו לכאן
למתכון לפנקייק הטבעוני היכנסו לכאן